Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Οι ιδιοκτήτες ταξί σκληραίνουν τη στάση τους και κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως τόνισαν σε ανακοίνωση, μόνο για έκτακτες ανάγκες θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας.

Με την ίδια ανακοίνωση οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ζήτησαν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό επειδή δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις μεταφορικές του ανάγκες... «Η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ' αόριστον, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο» ανέφεραν, τονίζοντας ότι «η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης».


Τι μέλλει γενέσθαι
Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, ενώ στις προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί είναι να αποκλείσουν το υπουργείο Μεταφορών στον Χολαργό. Μαζί με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύουν να διαδηλώσουν ειρηνικά, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο.

Παράλληλα, σκοπεύουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Όσο για την ταλαιπωρία της Δευτέρας, δεν προβλέπεται να επαναληφθεί – τουλάχιστον όχι άμεσα, αφού οι αυτοκινητιστές διαβεβαιώνουν πως στο επόμενο διήμερο δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" και του λιμανιού του Πειραιά.



Συνάντηση με τον Φ. Πετσάλνικο

Χθες, μετά τις ομιλίες στα κεντρικά γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνης, ακολούθησε πορεία στο κέντρο των Αθηνών που ολοκληρώθηκε με την επίδοση ψηφίσματος στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Εκεί, οι συνδικαλιστές του κλάδου συναντήθηκαν, επίσης, με τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, που έσπευσε να χαρακτηρίσει λανθασμένη τη μορφή των κινητοποιήσεών τους που, όπως τόνισε, ταλαιπωρούν την κοινωνία και πλήττουν τον ελληνικό τουρισμό. Ο κ. Πετσάλνικος απηύθυνε έκκληση να συνεχίσουν τον διάλογο με το υπουργείο.