Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Λασπούρα και αλμύρα στο κορμί τους…



Δεκάδες επισκέπτες προσέρχονται καθημερινά στα λασπόλουτρα στις Αλυκές Κίτρους από την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας να κάνουν τα μπάνια τους για να θεραπευτούν από διάφορες ρευματολογικές παθήσεις.

Αν και ο χώρος δεν είναι οργανωμένος αρκετοί προσέρχονται για να κάνουν τα μπάνια τους για να θεραπευτούν από διάφορες ρευματολογικές διαταραχές που τους
βασανίζουν χρόνια, «Ο δήμος οφείλει να οργανώσει τα ιαματικά λασπόλουτρα», λένε οι επισκέπτες που έρχονται από την ευρύτερη περιοχή να κάνουν τα λασπόλουτρά τους.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες που αποδίδονται στην ιαματική λάσπη οφείλονται κυρίως στα ανόργανα συστατικά που περιέχει και την αντισηπτική ικανότητα του. Ο θεραπευτικός πηλός λέγεται ότι ασκεί δράση, πρώτον τοπική και δεύτερον γενική.

Τα λασπόλουτρα στο Κίτρος, ενδείκνυται για θεραπείες σχετικά με ρευματολογικές διαταραχές, απαλή επιδερμίδα, νευρολογίες και πολλά άλλα. Κάθε χρόνο, τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, τα λασπόλουτρα δέχονται χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι κάνουν χρήση της λασποθεραπείας.

ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ