Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πρόκειται για ένα προαναγγελθέν κανόνι, καθώς η Ατλάντικ την τελευταία χρονιά πάλευε μεταξύ σφύρας και άκμονος, πουλώντας δεκάδες καταστήματά της



Στην ανεργία 800 υπάλληλοι


Τίτλοι τέλους έπεσαν για την άλλοτε πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, την Ατλάντικ καθώς κήρυξε πτώχευση με αποτέλεσμα 800 εναπομείναντες υπάλληλοί της να οδηγηθούν στην ανεργία.

Πρόκειται για ένα προαναγγελθέν κανόνι, καθώς η Ατλάντικ την τελευταία χρονιά πάλευε μεταξύ σφύρας και άκμονος, πουλώντας δεκάδες καταστήματά της στον ανταγωνισμό, κλείνοντας άλλα μαγαζιά και οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενούς της στην ανεργία. Με την απόφαση λοιπόν 802/2011 του Πολυμελού Πρωτοδικείου η Ατλάντικ κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση πτώχευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία τα συνολικά σημερινά χρέη της εταιρείας φθάνουν τα 200 εκατ. ευρώ ενώ μόλις τα 40 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθούν μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόλις το 10% των πιστωτών της εταιρείας δέχθηκαν συμβιβασμό (απαιτείται στη διαδικασία της συνδιαλλαγής έγκριση του 51%) οδηγώντας έτσι την Αλτάντικ και τον πρόεδρο της κ. Μανόλη Αποστόλου σε αδιέξοδο. Η εταιρεία διατηρούσε 30 καταστήματα σήμερα από 220 που διέθετε το 2009.