Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μειώστε τις πιθανότητες για καρκίνο

Εκμεταλλευτείτε σωστά αυτά που προσφέρει η φύση.
1.Ελαττώστε το λίπος. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα λιπαρά (σε ποσοστό 40%της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων),έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στο πάγκρεας, από αυτούς που το αντίστοιχο ποσοστό λιπαρών είναι στο 20%. Περιορίστε την πρόσληψη λιπαρών σε 40-70 γραμμάρια ημερησίως (20-35%), σε σύνολο 1800 θερμίδων, ημερησίως.
2. Φάτε το αυγό σας. Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε χολίνη, η οποία έχει συνδεθεί με χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού. Ένας κρόκος προσφέρει 25% των καθημερινών μας αναγκών.
3. Σαλάτα με κόκκινο λάχανο. Μια κούπα λάχανο περιέχει μόλις 22 θερμίδες αλλά και την ουσία σουλφοραφάνη σε μεγάλη ποσότητα, που αυξάνει την παραγωγή ενζύμων, με «αφοπλιστικές» ιδιότητες σε καρκινογόνες, ελεύθερες ρίζες.

4. Σπανάκι κι άλλα φυλλώδη λαχανικά. Έκθεση που δημοσίευσε η International Journal of Cancer, έδειξε πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν λαχανικά πλούσια σε φιλικό οξύ, είχαν τους μισούς καρκινικούς όγκους στο δέρμα, από ότι αυτοί που δεν κατανάλωναν. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το φιλικό οξύ, μπορεί να βοηθήσει να «επιδιορθώσει» το DNA.
www.northday.gr