Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

"Τα βιβλία πρέπει να περιμένουν τους μαθητές και όχι οι μαθητές τα βιβλία"

Θ. Σιαμάγκας:


Δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΜΕ Πιερίας για την σχολική χρονιά που ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου
Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας κ. Θόδωρος Σιαμάγκας για το εάν τα σχολικά βιβλία θα είναι όλα έγκαιρα στις τάξεις στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Όπως ανέφερε ο κ. Σιαμάγκας η φετινή σχολική χρονιά θα είναι από τις πιο δύσκολες και αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις των αρμοδίων στην Αθήνα και πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι διανύουμε μια μεγάλη κρίση δεν πρέπει να γίνονται περικοπές στην παιδεία.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας
"Από τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας ξέρουμε ότι τα βασικά βιβλία θα είναι στα σχολεία αλλά δεν θα είναι όλα τα βιβλία. Για μας όλα τα βιβλία είναι βασικά, ενώ όπως έχει ειπωθεί αυτή η σχολική χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη από τη μεταπολιτευτική περίοδο. Όμως ακόμη και σε περιόδους κρίσης δεν θα πρέπει να γίνονται περικοπές στην Παιδεία με κανένα τρόπο. Αν ένα κράτος θέλει ανάπτυξη θα πρέπει να επενδύσει στην Παιδεία, στη Δημόσια Εκπαίδευση, να την ενισχύει ακόμη περισσότερο, γιατί το μέλλον της πατρίδας είναι τα νέα παιδιά που πρέπει να έχουν τις γνώσεις για να προχωρήσει ο τόπος".
Για τους εκπαιδευτικούς
Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς και εάν αυτοί θα είναι αρκετοί, ο κ. Σιαμάγκας σημείωσε πως αυτό θα φανεί ανάλογα και με τις αποσπάσεις για τις οποίες ισχύουν από φέτος τα μόρια.
"Οι αποσπάσεις πρέπει να έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, θα δούμε στις 12 του μήνα αν θα είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικότητες. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλα τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές και όχι οι μαθητές τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς, για να ξεκινήσει από τις 12 του μήνα κανονικά η σχολική χρονιά. Δεν θεωρώ ότι αυτό θα είναι εφικτό και είναι κάτι που δυσαρεστεί την εκπαιδευτική κοινότητα".