Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Συνάντηση του Δ.Σ. του Πιερικού Αρχελάου με το τεχνικό επιτελείο και καλαθοσφαιριστές


Απόστολος Πόδας – πρόεδρος:
«Περιμένουμε και τη μαζική συμμετοχή τόσο στις δραστηριότητες του συλλόγου μας, όσο και στις κάρτες διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν σύντομα»
Δημήτρης Κυριακού – προπονητής:
«Ο στόχος είναι να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία και να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κατερίνη»
Με την παρουσία των καλαθοσφαιριστών της ομάδας και του τεχνικού επιτελείου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου η πρώτη επίσημη συνάντηση, όπου το Δ.Σ. του Πιερικού Αρχελάου καλωσόρισε και παρουσίασε το νέο προπονητή Δημήτρη Κυριακού.
Η συνάντηση με αφορμή και την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Α2 που ξεκινάει στις 1 Οκτωβρίου, έγινε σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και σ΄ αυτό συντέλεσε και το ανανεωμένο -και ηλικιακά- δυναμικό της ομάδας που η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες μέρες.

Στην αρχή ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Πόδας ευχήθηκε σε όλους «καλή χρονιά» και αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει το μπάσκετ και γενικότερα ο αθλητισμός, μεταξύ άλλων είπε: «Πρέπει να προτρέψουμε όλους να ώστε να χαρούν και να συμμετέχουν στις όμορφες στιγμές που χαρίζει αυτό το άθλημα που όλοι μας εδώ υπηρετούμε. Η εκπροσώπηση της Κατερίνης και γενικότερα της Πιερίας από την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Α2, είναι αποτέλεσμα της επίπονης και εποικοδομητικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια και αυτή γίνεται πιο εύκολη με το αγκάλιασμα του μπασκετικού κόσμου που κάθε φορά κατακλύζει το γυμναστήριο. Για να παραμείνει ο σύλλογος σ΄ αυτό το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται και με γνώμονα τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, είναι απαραίτητη και αναγκαία η οποιαδήποτε συνδρομή όλων και ιδιαίτερα των φορέων της πόλης και του Νομού. Για το λόγο αυτό περιμένουμε και τη μαζική συμμετοχή τόσο στις δραστηριότητες του συλλόγου μας, όσο και στις κάρτες διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν σύντομα».
Στη συνέχεια ευχές απηύθυναν οι προπονητές και τα μέλη του Δ.Σ. Φώντας Μπαραλιάκος, Δημήτρης Ρογκότης και Δημήτρης Πόδας που εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στη νέα προσπάθεια.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:
Κυριακού Δημήτρης – προπονητής: «Σήμερα ήταν η πρώτη μας συνάντηση με την ομάδα. Το κλίμα βλέπω ότι είναι πολύ θετικό. Πολλά παιδιά και διψασμένα για το μπάσκετ. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά αν είμαστε πρώτα υγιείς και αν είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στο στόχο μας. Ο στόχος είναι να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία και να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κατερίνη. Η ουσία είναι να είμαστε επαγγελματίες παντού, να έχουμε επικοινωνία μεταξύ μας, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, να έχουμε τη δυνατότητα να μη κρίνουμε, αλλά να προσπαθήσουμε μέσα από αυτό να καλυτερέψουμε και τον εαυτό μας. Καλή χρονιά σε όλους μας».
Ξηρομερίτης Χρήστος – βοηθός προπονητή: «Ξεκινήσαμε με την καθιερωμένη συνάντηση διοίκησης, παικτών και προπονητών για τη νέα αγωνιστική περίοδο και την επόμενη μέρα αρχίζουμε με το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και την προπόνηση στο γήπεδο. Η ομάδα φέτος αλλάζει εντελώς φιλοσοφία τόσο στο κομμάτι της τακτικής, όσο και στον τρόπο που βλέπουμε το παιχνίδι γενικότερα. Οι αθλητές είναι γεμάτοι όρεξη και φιλοδοξία και εκτιμώ ότι αυτά θα είναι τα όπλα μας για τη νέα χρονιά».
Κυριακού Μιχάλης – γυμναστής: «Είναι μια καινούργια αρχή για όλους μας, τους παίκτες και τους προπονητές. Μια καινούργια αρχή την οποία θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε όσο πιο ευχάριστη γίνεται ώστε να μπορέσουμε, με υγεία πάνω από όλα, τα επιθυμητά αποτελέσματα που απαιτεί και η ίδια η πόλη αλλά και εμείς ως τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Από τη πλευρά μας σαφώς και θα απαιτήσουμε πολύ δουλειά γιατί μόνο μ΄ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα».
Δαμαλής Γιάννης – καλαθοσφαιριστής: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους μας με υγεία και όρεξη για δουλειά. Η νέα μπασκετική χρονιά ξεκινάει επίσημα από σήμερα και το σημαντικό είναι η όρεξη που υπάρχει. Στη νέα ομάδα έγιναν αρκετές αλλαγές και αυτό είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση και κίνητρο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι
εκπροσωπούμε κάτι πολύ πιο πάνω από τον εαυτό μας και αυτό είναι ο Πιερικός Αρχέλαος και η Κατερίνη. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από εμάς και τώρα είναι η περίοδος που πρέπει να προετοιμαστούμε για να φανούμε αντάξιοι. Ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές το ΝΒΑ είχε πει ότι στη ζωή πολλοί άνθρωποι έχουν τη θέληση να πετύχουν, λίγοι όμως έχουν τη θέληση να προετοιμαστούν ώστε να φτάσουν στην επιτυχία».