Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥΣΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ




Στις 20 Αυγούστου 2011, έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Σουσουρογιάννης, μεγάλος δάσκαλος της πολιτικής και της δικηγορίας.

Ο μεταστάς διετέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις πρώτες δύο βουλευτικές περιόδους μετά τη μεταπολίτευση, με θητεία πλάι στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και εκ των πρώτων Ευρωβουλευτών κατά την ένταξη της Χώρας μας στην τότε Ε.Ο.Κ., επιλεγής από τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη.


Ανήκε στη γενιά εκείνη των πολιτικών που, για να καταλάβουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο, περνούσαν από το αυστηρό «κόσκινο» του Εθνάρχη ως προς την ποιότητα, το ήθος, τις γνώσεις αλλά και το κοινωνικό τους κύρος. Οι συναναστρεφόμενοι με το Βαγγέλη Σουσουρογιάννη, πράγματι, διεπίστωναν την ανωτερότητά του, το πολιτικό του επίπεδο και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Δυστυχώς πολιτικοί αυτής αξίας και αυτού βεληνεκούς σπανίζουν στις μέρες μας.

Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» και ιδιαιτέρως ο επικεφαλής αυτής Κώστας Δημόπουλος, αισθάνονται ιδιαίτερη τιμή που ως Πιεριείς εκπροσωπήθηκαν από το Βαγγέλη Σουσουρογιάννη στη Βουλή των Ελλήνων και συλλυπούνται θερμά τη σύζυγό του, τους γιούς του και τα εγγόνια του.

Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης