Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Πιερίας κ. Ιωάννη Καζταρίδη συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Αντωνάκης και ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου Κατερίνης κ. Νίκος Τσαλός.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα στεγαστικά προβλήματα των μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κατερίνη, οι τρόποι αποδοτικότερης κατανομής των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, η συντήρηση και γενικά ο εξωραϊσμός των σχολικών κτιρίων καθώς και η ανάγκη κατασκευής Ειδικού Σχολείου.
Από την πλευρά της η Βουλευτής αναφέρθηκε στις πιθανές δυσκολίες της φετινής σχολικής χρονιάς, ωστόσο όπως είπε «το ζητούμενο είναι να δίνονται λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται».
Ειδικότερη αναφορά έκανε στα ζητήματα σχολικής στέγης και στη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου.
Παράλληλα, η κα Μίχου δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών που στόχο έχουν την διευκόλυνση του διδακτικού τους έργου έτσι ώστε οι μαθητές να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Κλείνοντας, εξέφρασε την άποψη ότι «η σχολική ύλη πρέπει να μειωθεί και να αλλάξει ριζικά ώστε να ανταποκρίνεται τόσο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής όσο και στην ανάγκη των μαθητών για ουσιαστική γνώση και όχι αποστήθιση».