Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Εθελοντική αιμοδοσία χθες στον Κολινδρό





Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Καλοκαιριού
Δεκάδες άτομα από τον Κολινδρό ανταποκρίθηκαν, για ακόμη μία φορά, στο κάλεσμα του αιμοδοτικού συλλόγου Κολινδρού «Άγιος Δημήτριος» , συμμετέχοντας στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Η κινητή μονάδα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ από τις 8:30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού, όπου οι κάτοικοι της περιοχές έσπευσαν να προσφέρουν αίμα.
Η χθεσινή αιμοδοσία στον Κολινδρό ήταν έκτακτη και έγινε έπειτα από αίτημα του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, λόγω των αυξημένων αναγκών για αίμα που υπάρχει κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, ιδιαίτερα από παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία.
Σημειώνεται πως ο αιμοδοτικός σύλλογος Κολινδρού «Άγιος Δημήτριος» διοργανώνει, από το 1988 που ιδρύθηκε, δύο εθελοντικές αιμοδοσίες κάθε χρόνο, συγκεντρώνοντας πάνω από 70 φιάλες αίματος κάθε φορά, ενώ κατά το παρελθόν συγκεντρωνόταν μεγαλύτερη ποσότητα. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Αλεξάνδρα Κόρακα επεσήμανε την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Κολινδρού σε κάθε κάλεσμα του συλλόγου, σημειώνοντας πως η τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τον σύλλογο καλύπτει τις ανάγκες του Κολινδρού, αλλά και όπου ζητηθεί.