Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΖΩΩΝ.


Παρά τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες να αμβλύνει το πρόβλημα των αδέσποτων και απροστάτευτων ζώων με την λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου, αλλά και μέσω μιας σειράς άλλων ενεργειών, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία(διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα αδέσποτα ζώα, έκδοση σχετικού ενημερωτικού εντύπου,κ.ο.κ.), ο Δήμος Κατερίνης εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον αποτροπιασμό του, για το φαινόμενο εξόντωσης ζώων με δηλητήριο, που παρατηρείται ακόμη και σε περιφραγμένους χώρους στην περιοχής μας.

Ζήνων Σατραζέμης:«Θλιβερό γεγονός και απεχθής πράξη»

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης(υπεύθυνος για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου), Ζήνων Σατραζέμης: «η δηλητηρίαση κι εξόντωση των ζώων με δραστικότατα δηλητήρια, εκτός του ότι αποτελεί μια ιδιαίτερα απεχθή πράξη, μπορεί ν’ αποβεί επικίνδυνη ακόμα και για τους ανθρώπους. Ας μην λησμονούμε πως, μικρά παιδιά παίζουν καθημερινά στα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που αναφερόμαστε σε τέτοια θλιβερά γεγονότα που σκιάζουν την εικόνα της κοινωνίας μας».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Τέλος, ο κ.Σατραζέμης απευθύνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση επισημαίνοντας: «Καλούμε όλους τους πολίτες, που επιθυμούν μια άλλη κοινωνία και έναν άλλο πολιτισμό που να προάγει τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, τα ζώα και της φύση, να ενεργοποιηθούν και να επαγρυπνούν για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου, που αποτελεί ντροπή για τις σύγχρονες κοινωνίες».

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός και η προσαγωγή στη δικαιοσύνη αυτών που δολοφονούν τα αδέσποτα και αρκετά συχνά και τα κατοικίδιά μας τιμωρείται σύμφωνα με τον Ν.3170/2003 με αυστηρό πρόστιμο και με ποινή εξάμηνης φυλάκισης.