Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» στο Δ. Πύδνας Κολινδρού



Επίσκεψη στην Πιερία πραγματοποίησαν, το Σάββατο, Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης «Μέτωπο Ανάπτυξης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό να γνωρίσουν τα προβλήματα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, έπειτα από πρωτοβουλία των περιφερειακών Συμβούλων Γρηγόρη Παπαχρήστου και Νίκου Παπανικολάου.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού, όπου το πρωί στο Δημαρχείο είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του «Καλλικράτη» στο συγκεκριμένο δήμο. Σημείωσε τις δύσκολες στιγμές που περνά η τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας τις επιπλέον αρμοδιότητες που δόθηκαν στους δήμους, χωρίς τους ανάλογους πόρους. Ο κ. Πολύζος ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπάρχει «διοικητική αταξία», κυρίως με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία που έχει ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τον Γ.Γ. κ. Θύμιο Σώκο. Επιπλέον, τόνισε το τι παρέλαβε από τους προηγούμενους δήμους, κυρίως στο θέμα μελετών, οι οποίες ήταν ημιτελείς ορισμένες, σημειώνοντας τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα κατασκευής του Μουσείου Μακρυγιάλου.
Ο κ. Πολύζος αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν δημοπρατηθεί, όπως το αποχετευτικό στο Λιβάδι, η επέκταση της Εμποροπανήγυρης και η κατασκευής αίθουσας εστίασης στο κολυμβητήριο Κολινδρού, ενώ σύντομα δημοπρατείται και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αιγινίου. «Είμαστε ο πρώτος δήμος που δημοπρατήσαμε έργα», είπε ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού. Σημείωσε δε τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο, ενώ ζήτησε τη στήριξη των Περιφερειακών Συμβούλων στο αίτημά τους για μη κατάργηση υπηρεσιών στη Βόρεια Πιερία. Στη συνάντηση, επίσης, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού Γιώργος Πολυχρονίδης, η Αντιδήμαρχος Ξανθίππη Βασιλειάδου και η κα Μαρία Ναβροζίδου.

Ο κ. Πασχαλίδης
Εκ μέρους του συνδυασμού «Μέτωπο Ανάπτυξης» το λόγο έλαβε ο πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης, ο οποίος τόνισε πως η επίσκεψη αυτή είχε ως σκοπό τη γνωριμία με την Πιερία, λέγοντας πως είναι σημαντικό να βρεθούν οι ισορροπίες σε όλη την περιφέρεια για να αναπτυχθεί. Τόνισε δε τα οφέλη που θα έχει ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού, ο οποίος είναι ενταγμένος στο ρυθμιστικό σχέδιο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση του ΕΣΠΑ που είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας. Τόνισε δε τις δυσκολίες που υπάρχουν, λόγω της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας πως ως παράταξη θα κάνουν ότι μπορούν για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Λαγδάρης
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, ο οποίος συνεχάρη για την πρωτοβουλία της επίσκεψης, ενώ αναφέρθηκε στις ελλείψεις σοβαρών υποδομών που έχει ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού, επισημαίνοντας και τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Ζήτησε τη στήριξη των περιφερειακών συμβούλων στο αίτημά τους για μη κατάργηση των δημοσίων υπηρεσιών.
Ο κ. Παπαχρήστος
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την φιλοξενία, σημειώνοντας τους λόγους της επίσκεψης των περιφερειακών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας, καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και το απόγευμα με τον Αν. δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Γιώργο Φαρμάκη.