Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Δρυμία κριτική στην "Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου" άσκησε ο ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.

Με αφορμή την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα καταστήματα εστίασης από 13% σε 23%. Ο κ. Ψωμιάδης κάνει λόγο για "φορομπηχτική πολιτική της που φτάνει πλέον στα όρια της παράκρουσης, έχει χάσει πλήρως την επαφή της με την πραγματικότητα".



http://2.bp.blogspot.com/-qyzO1RHiqu8/TZwQ7Y0Xb-I/AAAAAAAADow/LzMOn2JLMV4/s1600/psomiadis-2-thumb-large.jpg


Αναλυτική η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με την φορομπηχτική πολιτική της που φτάνει πλέον στα όρια της παράκρουσης, έχει χάσει πλήρως την επαφή της με την πραγματικότητα.

Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της και η ανικανότητά της να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της χώρας, την οδηγεί, για μία ακόμη φορά, σε βεβιασμένες αποφάσεις που είναι βέβαιο πως θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, και κυρίως τους νέους μας, στην ανεργία.

Η αύξηση του ΦΠΑ από 13 σε 23% (σε καταστήματα εστίασης και σε χυμούς, καφέδες, ροφήματα) σε μια περίοδο που άλλες χώρες μειώνουν τον ΦΠΑ, είναι μια καταστροφική, ερασιτεχνική απόφαση, που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του τζίρου στις επιχειρήσεις εστίασης, νέα λουκέτα στην αγορά και θα προκαλέσει παράλληλα ένα βαρύτατο πλήγμα στη βιομηχανία του τουρισμού.

Καλώ την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να επανεξετάσει τη στάση της, να μην βάλει ταφόπλακα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα, να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής, μειώνοντας τους συντελεστές του ΦΠΑ, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της χώρας.
Σταματήστε να στραγγίζετε και να εξοντώνετε τους μικρομεσαίους, η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, δεν αντέχει άλλη άδικη φορολόγηση».