Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Με σπουδαία έργα υποδομής συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να καταστήσει την Κατερίνη πρότυπο πόλης στον τομέα των υποδομών

.583.000 ευρώ. , που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

«Ένα έργο ζωής για τον Δήμο μας, καθώς λύνει οριστικά το ζήτημα της επάρκειας νερού όχι μόνο στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στους γύρω οικισμούς και στις επεκτάσεις για τα επόμενα 30 χρόνια» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια της τελετής αγιασμού, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της νέας δεξαμενής στο Σβορώνο, το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου2011.

«Είναι πολύ σημαντικό όταν ένα έργο ουσίας, παίρνει «σάρκα και οστά», επεσήμανε ο Δήμαρχος Κατερίνης και συνέχισε: «Η Διοίκησή μας εργάζεται συστηματικά, αδιάλειπτα και συντονισμένα, υλοποιώντας σημαντικά έργα υποδομής, που θα δώσουν λύσεις στα βασικά ζητήματα της πόλης. Μπορεί να είναι οφθαλμοφανή και να κερδίζουν τις εντυπώσεις τα έργα αναπλάσεων και αισθητικών παρεμβάσεων» τόνισε ο κ. Χιονίδης, «όμως το βασικό μας ζήτημα είναι το νερό.Σήμερα λοιπόν, έχουμε τη χαρά να υλοποιούμε ένα από τα σημαντικότερα έργα , που λύνει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα του νερού της Κατερίνης με όλες τις επεκτάσεις της, δίνοντας παροχή για μια ολόκληρη μέρα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Εύχομαι όλοι μαζί να συνεχίσουμε δυναμικά, να προχωρούμε μαζί, να αξιώσουμε το καλύτερο για την πόλη που υπηρετούμε ,να κάνουμε τον Δήμο μας πρωταθλητή σε αυτά τα ζητήματα».

Μέσω της νέας δεξαμενής, θα υδρεύονται εκτός από την πόλη της Κατερίνης, ο Σβορώνος,η Ανδρομάχη, το Ν. Κεραμίδι , η Νεοκαισάρεια και οι επεκτάσεις σύμφωνα με τον νέο χάρτη του Καλλικρατικού Δήμου, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης,ο οποίος τόνισε επίσης πως «το σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται χάρη στις συστηματικές και αποτελεσματικές προσπάθειες της Διοίκησης, του προσωπικού, αλλά κυρίως του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη».

Στην τελετή του αγιασμού παρέστησαν: ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Κουκοδήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Δυμβουλίου Κατερίνης Αθανάσιος Λιακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Δ. Βαϊνάς, Α. Γιουμίδης, Γ. Ίτσιος και Ν. Μπουρονίκος, ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Κατερίνης Θ. Παπαδημητρίου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Ν.Μηλιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι, τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ κκ. Α.Παπαγιαννούλης και Ε. Κεραμιδιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Σ. Χαραλαμπίδης,εκπρόσωπος του διοικητού της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι των εργαζομένων της επιχείρησης και άλλοι φορείς.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Το έργο «Κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης στη θέση Σβορώνος» εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ). Η Συνολική Δημόσια Δαπάνη του έργου ανέρχεται στα: 2.583.000 ευρώ.