Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οριστικοποιήθηκαν από την Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδος οι ημερομηνίες του Ετησίου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Eretria Village στην Ερέτρια Ευβοίας. Το πρώτο γκρουπ αφορά τους αξιολογημένους διαιτητές Β-Γ Εθνικής το τριήμερο 26-27-28/9/11 και το δεύτερο γκρουπ τους αξιολογημένους διαιτητές Α2 Εθνικής το τριήμερο 28-29-30/9/11. Τον Σύνδεσμο θα εκπροσωπήσουν στο πρώτο γκρουπ ο Ταρενίδης Κωνσταντίνος Β’ Εθνικής και στο δεύτερο γκρουπ ο Ευφραιμίδης Σταύρος Α2 Εθνικής .

Αναφορικά με το ετήσιο σεμινάριο των Α1 Διαιτητών ,οι ημερομηνίες διεξαγωγής του θα καθοριστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Δ.Κ.Ε.

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το 4Ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Νέων Εξελίξιμων Διαιτητών στον Αγιόκαμπο Λαρίσης. Το καμπ διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ο.Δ.Κ.Ε. με την συμμετοχή της ΚΕΔ/ΕΟΚ και σκοπό έχει την επιμόρφωση νέων ανερχόμενων αξιολογημένων διαιτητών. Ο Σύνδεσμος μας είχε την τιμή δυο από τα μέλη του να προσκληθούν από την Ο.Δ.Κ.Ε. στο σεμινάριο αυτό, τους Ευφραιμιδη Σταύρο και Ταρενίδη Κωνσταντίνο. Κεντρικός ομιλητής του καμπ ήταν ο νέος σύμβουλος της ΕΟΚ σε θέματα διαιτησίας και Υπεύθυνος Διαιτησίας της ULEB Κώστας Ρήγας.

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των αξιολογημένων διαιτητών του συνδέσμου τόσο στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης όσο και στην μελέτη των κανονισμών. Θετικά συμβάλλουν και τα προγραμματισμένα φιλικά παιχνίδια των ομάδων, δίνοντας την ευκαιρία στους διαιτητές να προσαρμοστούν στους αγωνιστικούς ρυθμούς. Την αγωνιστική περίοδο εγκαινιάζουν οι δυο Διεθνείς Διαιτητές μας κ.κ. Παπαπέτρου Πέτρος Τανατζής Γιώργος και οι οποίοι την Κυριακή θα εξεταστούν τόσο αγωνιστικά όσο και γραπτά από την FIBA EUROPE.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη στο Λιτόχωρο, όπου πραγματοποιούν μέρος της προετοιμασίας τους οι ομάδες του ΠΑΟΚ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, οι οποίες αγωνιστήκαν σε φιλικό αγώνα στο ΔΑΚ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ. Την διαιτητική τριπλέτα του αγώνα αποτέλεσαν οι κ.κ. Παπαπέτρου Πέτρος – Ταρενίδης Σταύρος – Ευφραιμιδης Σταύρος .

Προγραμματισμένο φιλικό αγώνα πριν την έναρξη του Κυπέλου Ελλάδος έχει και ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΑΡΧΕΛΑΟΣ με αντιμέτωπη την ομάδα του ΣΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ.

Διαιτητές της συνάντησης ορίστηκαν οι κ.κ. Ταρενίδης Σταύρος και Ταρενίδης Κωνσταντίνος .

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ξεκινά και η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Πιερική εκπροσώπηση θα έχουμε στον αγώνα ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΑΟΚ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ , τον οποίο θα διευθύνει ο Ευφραιμιδης Σταύρος με τον συνάδελφο διαιτητή από την Θεσσαλονίκη Συμεωνίδη Στ.