Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών απέδειξαν πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και πανικό.
Η κοινωνία παρακολουθεί επί μήνες ένα παρατεταμένο θέατρο του παραλόγου που περιλαμβάνει την άσκηση της «μη πολιτικής», τη ρητορική αμετροέπεια και τις μόνιμες παλινωδίες.
Καθώς, όμως, όλοι οι οικονομικοί δείχτες κινούνται με ιλιγγιώδη αρνητική τροχιά, λόγω της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται, η κυβέρνηση προσφεύγει στη προσφιλή της τακτική της επικοινωνιακής παραπλάνησης.
Ψηφίζουν μέτρα επώδυνα για την κοινωνία και καταστρεπτικά για την οικονομία, και στη συνέχεια οι υπουργοί της διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν τα επιθυμούν...
Βεβαιώνουν ότι ό,τι έχει αποφασισθεί με τη τρόικα θα εφαρμοστεί και στη συνέχεια διαρρέουν ότι αντιστέκονται στις πιέσεις για την εφαρμογή τους.
Και ποιο το αποτέλεσμα:
Νέο πακέτο μέτρων-μαμούθ . Ομολογία απροκάλυπτης και παταγώδους αποτυχίας με τον λογαριασμό να πηγαίνει στους συνήθεις ύποπτους: τους πολίτες.
Και γνωρίζοντας ότι πρόκειται για συνταγή αποτυχίας που θα προκαλέσει ισχυρότατες αντιδράσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ασυνεννοησίας επιδιώκει να «θολώσει τα νερά».
Στο φλέγον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, που σύμφωνα με διαρροές αφορά πάνω από 200.000 εργαζόμενους, επιχειρεί να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία «συνένοχο του εγκλήματος».
Με προσποιητή αφέλεια, διαστρεβλώνοντας απόλυτα την πραγματικότητα, δηλώνει ότι, η πρόταση της εργασιακής εφεδρείας προήλθε από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Πρόκειται για εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας, καθώς η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είχε εντελώς διαφορετικούς όρους και στόχευση.
Για να θυμίσουμε, λοιπόν, στους έχοντες αδύνατη μνήμη υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, η πρότασή μας για εργασιακή εφεδρεία ήταν η ακόλουθη:
«Έχουμε επεξεργαστεί την εφαρμογή του θεσμού ανάλογα με την ηλικία των προσώπων που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.
Για όσους είναι πάνω από τα 50 εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.
Για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και
Για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία.
Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται.
Σε όλες τις περιπτώσεις προκύπτει ότι μπορούμε να έχουμε ταχύτερη μείωση προσωπικού και ελλείμματος σε σύγκριση με την άμεση απόλυση.
Αν λάβουμε υπόψη το συνολικό κόστος της ανεργίας, η τριετία επιτρέπει επαρκή χρόνο μαθητείας για μετάταξη.
Εάν ο θεσμός περιοριστεί στον ένα χρόνο, ουσιαστικά στέλνουμε τον εργαζόμενο σε ανεργία από τώρα .»
Και ρωτάμε ευθέως τον κ. Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: τι κοινό, επομένως, υπάρχει στη δική μας ξεκάθαρη και κοινωνικά ευαίσθητη πρόταση με τη δική του, της εργασιακής εφεδρείας για ένα έτος με το 60% του μισθού;
Η Νέα Δημοκρατία προτείνει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας για την αποφυγή της απόλυσης.
Η κυβέρνηση τον εισάγει ως προθάλαμο της απόλυσης .
Και απόλυση σε συνθήκες ύφεσης, εκτόξευσης των ποσοστών της ανεργίας και πανδημίας «λουκέτων» ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη.
Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα μείνει σταθερή στις θέσεις της, αυτές που με ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζει όλους αυτούς τους μήνες. Απέναντι σε μια«ακέφαλη» και ανυπόληπτη κυβέρνηση θα συνεχίζει να αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική, που η έγκρισή της θα έλθει μετά από τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ