Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν ένα κοινό στοιχείο, το οποίο (εντέχνως) αποκρύπτεται από μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Το ποσοστό της αποχής φτάνει ακόμη και το 50%. Μπορεί να μη διανύουμε προεκλογική περίοδο για να είναι και υψηλά τα ποσοστά συσπείρωσης των κομμάτων, ωστόσο το κίνημα “δεν ψηφίζω, δεν εμπιστεύομαι τους πολιτικούς” αποκτά  διαστάσεις… κόμματος εξουσίας.
Το δεύτερο στοιχείο άξιο επισήμανσης είναι η διαφορά που φαίνεται να “χτίζει” ο Αντώνης Σαμαράς από τον τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να “αντέξει” κόντρα στο κλίμα των ημερών με την αντι-μνημονιακή πολιτική που υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή, ενώ το επικοινωνιακό επιτελείο στη Συγγρού επιμένει ότι η Νέα Δημοκρατία “δεν πρόκειται να χαϊδέψει τα αυτιά κανενός”.
Μεγάλος χαμένος, βεβαίως, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που γνωρίζουν καλά ότι σε περίπτωση “εκτροχιασμού” της ελληνικής οικονομίας θα “εξαφανιστούν” από τον πολιτικό χάρτη της χώρας…