Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

KI AΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Σήμερα λέμε 'ευχαριστώ' στους χορηγούς μας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ, λέει ο κ. ΓιαννόπουλοςΣήμερα λέμε 'ευχαριστώ' στους χορηγούς μας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ, λέει ο κ. Γιαννόπουλος
Αθήνα

Το νέο, ιδιόκτητο σπίτι του στο Μοσχάτο εγκαινιάζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στις χορηγίες εταιρειών και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Γιαννόπουλος, «σήμερα λέμε 'ευχαριστώ' στους χορηγούς μας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ».

Στο σπίτι που άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο 2011 φιλοξενούνται 25 παιδιά, ηλικίας 2,5 έως 18 ετών που μέχρι πρόσφατα μεγάλωναν σε ενοικιαζόμενο σπίτι της οργάνωσης στη Νίκαια.

Το σπίτι ξεκίνησε με τη δωρεά μιας μονοκατοικίας στην οργάνωση από την Αλεξάνδρα Νίκα.

Κατεδαφίσθηκε και κτίσθηκε ένα νέο τετραώροφο κτίσμα, ικανό να στεγάσει 25 παιδιά διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Τα παιδιά ήδη ξεκίνησαν τη σχολική τους χρονιά, άλλα στον παιδικό σταθμό «Ηλίανθος», άλλα στο 1ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου, στο 2ο Δημοτικού Μοσχάτου, στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου.

Συγχρόνως, χάρη στη χορηγία τοπικών επιχειρήσεων τα παιδιά έχουν ξεκινήσει και εξωσχολικές δραστηριότητες (φροντιστήριο αγγλικών, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπαλέτο).

Στα 11 σπίτια της οργάνωσης, σε όλη τη χώρα, σήμερα ζουν 285 παιδιά. Σχεδόν 1.000 παιδιά έχουν βρει καταφύγιο στις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» τα τελευταία χρόνια, ενώ άλλα 1.250 αναζητούν καταφύγιο αλλά η οργάνωση δεν διαθέτει χώρους ή πόρους ώστε να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά έξοδά τους.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, ότι η οργάνωση διαθέτει αυτή τη στιγμή τρία σπίτια έτοιμα να λειτουργήσουν και στα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 200 παιδιά. Όμως αυτά δεν λειτουργούν διότι η οργάνωση δεν έχει τρόπο να καλύψει τα λειτουργικά τους έξοδα.
Newsroom ΔΟΛ