Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων 10 ημερών, η χώρα -κατά την αποψή μας-χρειάζεται τρία πράγματα:

ηρεμία
-σύνεση
-αυτοπεποίθηση.
Και για να επιτευχθούν αυτά, υπάρχει μόνο ένας τρόπος:
Να κάνουν στην άκρη οι παλαιοκομματικοί μηχανισμοί, που εξέθρεψαν τη διαφθορά και τα κομματικά στεγανά.
Να κάνουν στην άκρη οι "ταλιμπάν" των κομμάτων, να φύγουν από την επικαιρότητα οι βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί και οι τζάμπα μάγκες.
Η ιστορία της πατρίδας μας είναι γεμάτη από έντονες στιγμές πολιτικών αναταραχών, που ξεκινούσαν από τον κομματικό φανατισμό, ικανοποιούσαν το θυμικό των φανατικών, αλλά κατέστρεφαν τη χώρα.

Πρέπει να τελειώνουμε μ΄αυτά και να δούμε το μέλλον και την καθημερινότητα.

Στο χέρι μας είναι να απομονώσουμε αυτούς που επιζούν από τεχνητούς διαχωρισμούς και θέλουν να βρίσκεται η χώρα σε έναν άτυπο εμφύλιο (όπως ο ανεκδιήγητος παλαιοκομματικός δεινόσαυρος Καρχιμάκης π.χ.) ή αντίστοιχα φαινόμενα τζαμπαμαγκισμού και κομματισμού μερικών γελοίων αρριβιστών εξουσιολάγνων στη Ν.Δ. και στα άλλα κόμματα.

Οι Έλληνες θέλουν επιτέλους από τα κόμματα να είναι συνεπή, να έχουν πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και στρατηγική που θα βασίζεται στην ικανότητά τους να φέρουν προκοπή στον τόπο κι όχι στην ικανότητά τους να διαχωρίζουν την Ελλάδα σε πράσινα και γαλάζια καφενεία.
Στρατηγική που θα εκφράζει τη μεσαία αστική τάξη και θα επιτρέπει στον Έλληνα, να δημιουργεί, να παράγει και να προκόβει. Όχι να αυτοϊκανοποιείται που "νίκησε" τους "δεξιούς" ή τους "πασόκους" σε εκλογικές μάχες χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα στην αληθινή ζωή του.

Να μην αφήσουμε τις τύχες της χώρας στους γραφικούς, τους φανατικούς και τα κομματόσκυλα που περιμένουν να σώσουν το τομάρι τους από την άνοδο ή την παραμονή του κόμματός τους στην εξουσία. Να τιμήσουμε όσους βάζουν πάνω από όλα την προκοπή του τόπου. Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα.