Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Αγανακτισμένοι στη Νότια Πιερία για τις συχνές διακοπές ρεύματος


* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΚΟΒΟΝΤΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟ»

* «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΔΕΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ», ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Τη διαμαρτυρία πολιτών και επαγγελματιών για τις διακοπές ρεύματος το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου, εκφράζει ο δήμος Δίου-Ολύμπου προς τη ΔΕΗ.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι, επειδή οι διακοπές ρεύματος σε περιοχές του δήμου που σημειώνονταν τη θερινή τουριστική περίοδο, συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Συγκεκριμένα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 12 Νοεμβρίου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος για πολλές ώρες στο Λιτόχωρο. Επίσης, την επόμενη μέρα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου, το μεσημέρι, κόπηκε το ρεύμα στην παραλιακή ζώνη.

Από την πλευρά του δήμου Δίου-Ολύμπου επιχειρήθηκε αρκετές φορές να επικοινωνήσουν με το τμήμα βλαβών της ΔΕΗ, προκειμένου οι αρμόδιοι της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού να πληροφορήσουν τη διοίκηση του δήμου για τα αίτια των διακοπών ρεύματος στη Νότια Πιερία. Ωστόσο οι προσπάθειες που έγιναν ήταν άκαρπες αφού κανείς δεν σήκωνε το ακουστικό για να απαντήσει.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ

Μετά και από τα τελευταία αυτά γεγονότα, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, εξέφρασε έντονα τις ανησυχίες του για την όλη κατάσταση, επισημαίνοντας:

«Θυμάστε, είχαμε προβλήματα διακοπών ρεύματος το καλοκαίρι και μάλιστα στην κορύφωση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας. Τώρα, κι ενώ έχουμε χειμωνιάτικο καιρό, τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται και μάλιστα με πιο έντονο τρόπο.

Γι αυτό, ζητώ από τη ΔΕΗ να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των συχνών βλαβών και των διακοπών του ρεύματος και να λύσει αυτού του είδους τα προβλήματα, διότι αν συνεχιστεί και επιδεινωθεί αυτή η κατάσταση, καταλαβαίνει κανείς τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τον χειμώνα αλλά και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Νότιας Πιερίας δίκαια διαμαρτύρονται για την κατάσταση με τις βλάβες του δικτύου και τις διακοπές ρεύματος.

Και καλά θα κάνει η ΔΕΗ αντί να ασχολείται μόνο με το πώς θα εισπράττει τα χαράτσια και πώς θα κόβει το ρεύμα από φτωχούς ανθρώπους που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να το πληρώσουν ή που αδυνατούν να πληρώσουν φόρους ιδιοκτησιών μέσω του τιμολογίου της ΔΕΗ, να ασχοληθεί περισσότερο και με τις βλάβες λύνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο, προχωρώντας σε εκσυγχρονισμό των υποδομών όπου χρειάζεται», τόνισε ο κ. Γ.Φαρμάκης.