Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ασκήσεις – Βολές στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΜΝΙΩΝ ΑΠΟ 1/12 ΕΩΣ 16/12/2011 ΜΕΤΑΞΥ Ι.Μ. ΑΓ.ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΡΕΜΑΤΩΝ «ΜΑΝΑ» «ΓΚΑΛΝΤΡΙΜΟΣ» & «ΑΡΑΠΗΣ» ΚΑΙ ΥΨΩΜΑΤΩΝ «ΜΠΑΛΤΑΤΟΥΚΙ», «ΑΛΑΤΑΡΙΑ» & «ΚΑΝΑΛΙ».

Ασκήσεις με εκτέλεση βολών από άρματα μάχης, πυροβολικό, βαρέα όπλα πεζικού, από ελικόπτερα και αεροπλάνα θα πραγματοποιηθούν στο πεδίο βολής αρμάτων Λιτοχώρου κατά το διάστημα από 1/12/2011 έως 16/12/2011.

Κατά την εκτέλεση των βολών επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η περιοχή που περιλαμβάνεται μεταξύ Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου και των σημείων Γκαλντριμός Ρέμα, Μάνα Ρέμα, Ύψωμα Μπαλτατούκι, Ύψωμα Αλαταριά, Αράπης Ρέμα και Ύψωμα Κανάλι.

Σ’ αυτή την περιοχή θα εκτελούνται πυρά όπλων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς και σε ύψος 5.000 ποδών πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Γι αυτό και απαγορεύεται κάθε κίνηση οχημάτων, ατόμων και ποιμνίων καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου και εορτών, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι εάν μετά τις βολές βρεθεί κάπου κάποιο βλήμα, θα πρέπει να υπάρξει προσοχή και να μην το αγγίξει κανείς, διότι υφίσταται κίνδυνος ατυχήματος. Στην περίπτωση λοιπόν που βρεθεί κάποιο βλήμα, επιβάλλεται να ειδοποιηθεί άμεσα η ταξιαρχία ή το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου.