Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Διεγράφη το απόγευμα της Δευτέρα ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σωτήρης Χατζηγάκης.



Αφορμή για τη διαγραφή του στελέχους της ΝΔ από την ΚΟ του κόμματος υπήρξαν οι δηλώσεις που έκανε, με τις οποίες εξέφρασε την αντίθεσή του σε...
«ακροδεξιά σταγονίδια της Νέας Δημοκρατίας που με τη ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς πάνε να αλλοιώσουν τη ιδεολογική ταυτότητα του
κόμματος».

Ο κ. Χατζηγάκης ήταν εδώ και καιρό σε αντιπαράθεση με την ηγετική ομάδα του κόμματος, ενώ είχε εκφράσει αρκετές φορές τις αντιρρήσεις του ως προς την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, εμφανιζόμενος υπέρ μιας ευρύτερης συναίνεσης. Προφανώς ήταν αυτή ακριβώς η δήλωση που έκανε τη Δευτέρα που έδωσε την αφορμή για τη διαγραφή του, ενώ είχε διαφανεί πως στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γινόταν, δεν θα ήταν στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι προφανές πως το εσωτερικό της ΝΔ είναι σε έντονο αναβρασμό, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ακόμη κι αν το ενδεχόμενο διαγραφής του σε μια τέτοια περίπτωση παραμένει ανοιχτό. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «χούντα» τη νέα κυβέρνηση και τόνισε πως προτιμά να διαγραφεί, παρά, όπως είπε, να υπερβεί τη συνείδησή του. «Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και οι γενιές που έρχονται και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο ως προδότη της πατρίδος μου, προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Ούτε εγώ θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» δήλωσε επίσης μέσω του ΑΝΤ1 Radio ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Γιάννης Κιουτσούκης, σχολιάζοντας την δήλωση Καμμένου, εξώ επιτέθηκε εναντίον του Λουκά Παπαδήμου λέγοντας ότι «ήταν αυτός ο κύριος που ήταν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και μας έμπλεξε με την ιστορία της Goldman Sachs, αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε».

«Κανένας μας δεν έχει βγει από παρθενογένεση, όλοι έχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν και κάποιοι από μας θα παραμείνουν να έχουν μέλλον. Άρα, λοιπόν, όσοι βάφτισαν τον κ.Παπαδήμο ως τον εθνοσωτήρα της Ελλάδας να με συγχωρούν πάρα πολύ, δεν είναι έτσι. Έχει ευθύνη για αυτό που συνέβη στη χώρα μέχρι σήμερα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να έχουμε κοντή μνήμη. Εξ αυτού του λόγου σας λέω ότι και εγώ αν ήμουν που δεν πρόκειται να είμαι ποτέ και δεν θέλω να είμαι, δεν πρόκειται να ψήφιζα αυτή την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ.

Το θέμα για τη Νέα Δημοκρατία, τον Αντώνη Σαμαρά και κατ' επέκταση τη νέα κυβέρνηση είναι αν τις απόψεις του κ. Καμμένου τις συμμερίζονται κι άλλοι συνάδελφοί του. Όπως, πάντως, δήλωσε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, «απέφυγα να μιλήσω με συναδέλφους για να μην νομίσετε ότι κάνω κανένα κίνημα, να ξεσηκώσω κόσμο. Εγώ πιστεύω ότι είναι αρκετοί και πιστεύω ότι και ο Αντώνης Σαμαράς τα πιστεύει αυτά που σας λέω».

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Καμένου. Εγώ θεωρώ ότι, όταν η ΝΔ, ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας, παίρνει μια κορυφαία απόφαση, αυτή η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη και να εκφράζεται δια της ψήφου από όλους τους βουλευτές», σχολίασε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου μέσω των 97,2 ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.