Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011 – ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


«Άγιοι και δαίμονες, εις ταν Πόλιν»

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, στις 19:00, o Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Ηλιάτορας», τον Σύλλογο Ηπειρωτών Πιερίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ηράκλειτος» παρουσιάζουν τον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο και το βιβλίο του «Άγιοι και δαίμονες, εις ταν Πόλιν».

Πρόκειται για να επικό μυθιστόρημα, που τοποθετείται χρονικά από το 1808 ως το 1831 στην Πόλη και το οποίο, σύμφωνα με τους κριτικούς, καθηλώνει τον αναγνώστη με την περιπετειώδη ζωή των ηρώων του, την ατμόσφαιρά του, τη χειμαρρώδη γλώσσα του, το συναίσθημα, τον στοχασμό, τις αστείες καταστάσεις και την ολοζώντανη αναπαράσταση της εποχής εκείνης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Δέσποινα Νασιού –Εκπαιδευτικός/διδάκτωρ φιλολογίας και ο ίδιος ο συγγραφέας. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Από το 1982 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Με την ποιητική συλλογή Έρωτας νυν και αεί ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008. Από το 1995 έχει υπογράψει τους στίχους 67 τραγουδιών πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχίες, καθώς και τους στίχους 18 τραγουδιών στο θεατρικό έργο «Τρυφεράκανθος». Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά του «Ιμαρέτ: Στη σκιά του ρολογιού», το οποίο μεταφράζεται στα τουρκικά και τα ιταλικά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

«Η Πιερία των χαρτών και της Μνήμης», από την προσωπική συλλογή του Ιωάννη Μεγαλόπουλου, στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30.

«Ο Χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων», που αποτελεί έκθεση της προσωπικής συλλογής του Ηλία Σεϊταρίδη φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 02 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως 20:30.