Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχουν πλέον «διαγράψει» από την μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ την οικογένεια Παπανδρέου.


Είναι γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για..
τη σημερινή κατάσταση της χώρας και ουσιαστικά έχει τελειώσει πολιτικά ο ίδιος. Δυστυχώς δείλιασε μπροστά στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής συντριβής και αντί να επιλέξει τη δημοκρατική οδό.... των εκλογών, η οποία θα ξεμπλόκαρε τη χώρα, προτίμησε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία της χώρας, με το λιγότερο κόστος.
Όμως εκεί ακριβώς πιέστηκε και αναγκάστηκε να τοποθετήσει και μάλιστα εντελώς αντισυνταγματικά, στην πρωθυπουργία της χώρας ένα πρόσωπο που τώρα προβάλλεται από το καθεστώς ως ικανότερο από τον ίδιο. Εδώ ακριβώς την πάτησε ο κ. Παπανδρέου.
Το ίδιο το κρατικοδίαιτο «καθεστώς ΠΑΣΟΚ» το οποίο εκπροσωπούσε και το οποίο πίστευε ότι του ανήκει, ξαφνικά τον αποκαθηλώνει στη συνείδηση του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με τρόπο που δεν φανταζόταν.
Πήγε να αποφύγει τη λαϊκή ετυμηγορία και φεύγει ως πολιτικά ανίκανος. Τώρα οι διάφοροι δελφίνοι, οι οποίοι ουδόλως ενδιαφέρονται για την προσωπική τύχη του κ. Παπανδρέου, παρά μόνο για τη δική τους, σπεύδουν να κατασπαράξουν και να πάρουν προίκα για πάρτη τους μεγάλα τμήματα του Παπανδρεϊσμού, γιατί γνωρίζουν ότι ο βασικός κορμός του ΠΑΣΟΚ είναι Παπανδρεϊκός. Επειδή όμως δεν τολμούν να πετάξουν βίαια τον κ. Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν και πάλι να τον πείσουν να ανοίξει ο ίδιος την διαδικασία διαδοχής, ώστε να νομιμοποιηθούν στα μάτια της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, όταν θα τον γκρεμίζουν πολιτικά.
Έχει λοιπόν ενδιαφέρον, το πώς θα αντιδράσει ο κ. Παπανδρέου. Θα εγκαταλείψει και θα παραδοθεί στους μνηστήρες και στον πολιτικό αποτεφρωτήρα ή θα προσπαθήσει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο ίδιος;