Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΑΛΙ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ..




Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για τα χρόνια προϋπηρεσίας τους, είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα ζητά η διοίκηση από τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, προκειμένου να τους εντάξει στο καθεστώς εφεδρείας. Όσοι δεν το κάνουν, αφήνεται να εννοηθεί ότι θα χάσουν τα...
συντάξιμα αυτά έτη. Για εκβιαστικές πιέσεις κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καθώς -όπως σημειώνει- «κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να αναγνωρίζει ή όχι την προϋπηρεσία του» όπως και όποτε αυτός το εκτιμήσει.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, έως τη Δευτέρα οι δημόσιοι υπάλληλοι με σχέση αορίστου χρόνου θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τις έχουν υποβάλει στις αρμόδιες διευθύνσεις.

Σε αυτές οι υπάλληλοι θα πρέπει να έχουν επιλέξει εάν επιθυμούν να δηλώσουν όλα τα χρόνια και να τεθούν σε εφεδρεία ή να μην τα δηλώσουν και να πρέπει να παραμείνουν για περισσότερο χρόνο στην εργασία τους, ώστε να συμπληρώσουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης.

Για «πολιτική τρομοκρατίας και απειλών που εκβιάζει και πανικοβάλλει τους εργαζόμενους» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι δεν υποχρεούνται να αναφέρουν την προϋπηρεσία τους.

«Ο κάθε εργαζόμενος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει ή όχι την προϋπηρεσία του, όποτε αυτός εκτιμήσει, και όσο χρόνο θέλει ο ίδιος» τονίζεται.