Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΕΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ...ΕΙΔΑΤΕ Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ Η ΔΕΗ..


Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας, που ζήτησε να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε καταναλωτή της ΔΕΗ, που αρνήθηκε να πληρώσει το λανθασμένο και υπέρογκο τέλος ακινήτων, και η οποία χαρακτηρίστηκε οδηγός για παρόμοιες προσφυγές, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί με την τακτική του καρότου και μαστιγίου να ανακόψει ενδεχόμενο κύμα άρνησης καταβολής του τέλους. Σε αυτό το πλαίσιο, αφ' ενός τονίζει ότι...
σε κραυγαλέες περιπτώσεις με υπέρογκες λανθασμένες χρεώσεις θα λαμβάνεται μέριμνα να μην κόβεται το ρεύμα, αφ' ετέρου εξετάζει το ενδεχόμενο απαλλαγής από το τέλος των ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Παράλληλα, όμως επισημαίνεται ότι οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να πληρώνουν το τέλος ακινήτων και στη συνέχεια τα όποια λάθη θα συμψηφίζονται με τις επόμενες δόσεις, που για το 2012 θα είναι έξι.

Επιπλέον, προκειμένου να «μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες», το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, καθώς η απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας εκδόθηκε «καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων»