Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η ΞΑΝΘΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ..



Κι όμως! Μια νεαρή και "ξανθιά" όπως κάποιοι της επιτίθενται χρησιμοποιώντας σεξιστικές ανοησίες, κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε δεκάδες έμπειρους συναδέλφους της στο Κοινοβούλιο και να γίνει καταλύτης των εξελίξεων.
Εξηγούμαστε, βήμα - βήμα, διαβάζοντας την επιστολή της, όπου εξηγούσε στον Γ.Παπανδρέου, το λόγο για τον οποίο δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης :


"Αγαπητέ Πρόεδρε,

σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.

Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.

(τελικά, όλοι πήραν πίσω το δημοψήφισμα και μάλιστα ατάκτως και σταμάτησαν τη διχαστική διαδικασία με τις χθεσινές εξελίξεις. Ένα βήμα μπροστά η κ.Καϊλή!)
Εως τώρα ψήφιζα, εκφράζοντας πάντα με ειλικρινεια και σεβασμό τις ενστάσεις μου στα πλαίσια των εσωκομματικων διαδικασιών, με γνώμονα την αποφυγή της χρεοκοπίας. (ξαναδικαιώνεται, γιατί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλαξε θέσεις τελικά με τον ίδιο γνώμονα!). Ακριβώς γι΄ αυτό πιστεύω οτι δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες της δικής μας ακολουθούμενης πολιτικής στους Έλληνες, τώρα, και μετά τις θυσίες των τελευταίων 2 ετών. (και αυτό έγινε τελικά. Δεν μετατέθηκαν οι ευθύνες στους Έλληνες, αλλά στον Σαμαρά!)

Προτάσσοντας λοιπόν, το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό ή το προσωπικό (αυτό έκαναν αναγκαστικά και οι δύο αρχηγοί!), όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο ελπίζω πως με αυτόν τον τρόπο πράττω, στο μερίδιο που μου αναλογεί.

Σας καλώ την ύστατη στιγμή να μην οδηγήσετε τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο και να διασφαλίσετε την Συμφωνία της 26ης Οκτώβρη (ακριβώς αυτή ήταν η τελική συμφωνία και το ανακοινωθέν από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η διασφάλιση δηλαδή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου!!!), ανακαλώντας την απόφαση σας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. (την ανακάλεσε ως γνωστόν)

Με την παρούσα σας γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας. (αποφασιστικότητα η οποία γλίτωσε τη χώρα από τα χειρότερα!!!)

Με εκτίμηση,
Εύα Καϊλή