Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης έστειλαν εξώδικο στον Μπουτάρη!


news-protests-athens-thessaloniki


Οι 8μηνίτες συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως θα παλέψουν μέχρι εσχάτων για να δικαιωθούν, την ώρα που το «παιχνίδι» ανάμεσα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και το δικαστικό σώμα… «χοντραίνει»!

Μετά την παρέμβαση των συμβασιούχων στο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα, όπου κατέθεσαν αίτημα να τους δοθεί η δυνατότητα να δικαστούν οι προσφυγές τους στα δικαστήρια των Αθηνών, χθες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, στέλνοντας εξώδικη επιστολή στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τα όσα είπε περί λειτουργίας δικαστικού- δικηγορικού κυκλώματος, το οποίο προχωρά σε «ύποπτες» διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους συμβασιούχοι στους δήμους.

Την επιστολή συνέταξε, εκ μέρους των εργαζομένων στο δήμο με 8μηνες συμβάσεις, η δικηγορική εταιρεία εργατικού δικαίου, καλώντας τον κ. Μπουτάρη να ανακαλέσει τα όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλιώς θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που απαιτεί η στοιχειώδης υποστήριξη της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας. Πάντως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά εμμένει στη θέση του!

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, για το θέμα της Καθαριότητας, σε ερώτηση για τους συμβασιούχους, υποστήριξε και πάλι τα όσα είπε περί παραδικαστικού κυκλώματος και επανέλαβε πως είναι ύποπτο να υπάρχει μόνο ένας δικηγόρος σε όλη την Ελλάδα και δύο πρόεδροι δικαστηρίων που εκδίδουν τέτοιες αποφάσεις. Όπως όλα δείχνουν, Μπουτάρης και συμβασιούχοι θα τα πουν στα…δικαστήρια!