Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα "φιλέτα" της Θεσσαλονίκης έβαλαν στο μάτι Τούρκοι μεγιστάνες του πλούτου.



Επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας επισκέπτονται τη συμπρωτεύουσα και...
προχωρούν σε αγορές ακινήτων, ενώ στα σχέδιά τους βρίσκεται, σύμφωνα με την "Espresso", και το στολίδι του Θερμαϊκού, το "Μακεδονία Παλλάς".

Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, μετά τον Λευκό Πύργο, που εκτός απροόπτου κατεβάζει ρολά στις 27 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό με τη λιτή ανακοίνωση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη που το διαχειρίζεται από το 1994, αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους των Τούρκων επιχειρηματιών. Οπως είναι γνωστό, ήδη το ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει το κτίριο, αναζητεί με διεθνή διαγωνισμό νέο μισθωτή και οι γείτονες δεν θέλουν να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα λεγόμενα των υπαλλήλων της ιστορικής ξενοδοχειακής μονάδας. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, πήγαν πρόσφατα εκπρόσωποι Τούρκων επιχειρηματιών και πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο της μονάδας.

«Οπως μου είπαν συνάδελφοί μου εργαζόμενοι, ήρθαν ήδη Τούρκοι επιχειρηματίες και πραγματοποίησαν αυτοψία στους χώρους του ξενοδοχείου» λέει ο πρόεδρος του σωματίου των εργαζομένων Εμμανουήλ Φιλαδίτης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι και με τον νέο ιδιοκτήτη. Ηδη έχουν φύγει είκοσι συνάδελφοί μας. Ζητάμε να μείνουν και αυτοί στο ξενοδοχείο όπου δουλεύουν και τρία-τέσσερα παντρεμένα ζευγάρια που μπορεί να μείνουν άνεργα». Ετσι, τη θλίψη των κατοίκων της πόλης για το κλείσιμο του ιστορικού ξενοδοχείου διαδέχθηκε το σοκ όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο πως το "Μακεδονία Παλλάς" θα περάσει στα χέρια του Τούρκου επιχειρηματία Sudi Ozkan, γνωστού στη χώρα του ως "ο βασιλιάς των καζίνο".