Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Με έντεκα νέους φόρους πρόκειται να ξεκινήσει το 2012



Με έντεκα νέους φόρους πρόκειται να ξεκινήσει το 2012 τη μελέτη των επόμενων κινήσεων του στο κομμάτι της αύξησης των ... εσόδων του δημοσίου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σύνολο τους θα προβλέπονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι ήδη έτοιμο και περιμένει το πράσινο φως για να πάρει την άγουσα προς τη Βουλή, για συζήτηση και ψήφιση.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, από το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και μετά, την εφαρμογή του καθολικού ηλεκτρονικού πόθεν έσχες, καθώς και μια σειρά από άλλα μέτρα μικρότερης σημασίας (όπως, για παράδειγμα, η ενοποίηση όλων των φόρων των ακινήτων σε έναν), τα οποία όμως μπορεί να αποδώσουν τα μάλα, στην πράξη.

Το πρόβλημα εν προκειμένω, έγκειται στην συγκατάθεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ως προς την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξασφαλισθεί