Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ

Έργα δικά του, καθώς και άλλων συνθετών ερμηνεύει ο Γιάννης Ανδρόνογλου - με κιθάρα κατασκευής του Ιταλού Stefano Robol (Rovereto-Italy)- το Σάββατο 03 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης(μικρή αίθουσα).

Τίτλος ρεσιτάλ:

Γιάννης Ανδρόνογλου: Guitar Foundation of America Artist 2011

Πρόγραμμα Ρεσιτάλ:

1) Capricho Arabe (serenata)- FRANCISCO TARREGA (1852-1909)

2) Torre Bermeja- ISAAC ALBENIZ (1860-1909)

3) Passacaglia- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ (1957)

4) Variationen uber ein anatolisches volkslied- CARLO DOMENICONI (1947)

5) Travelling- ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ (1979)

6) Mandilatos Impressions – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ

*Τα έργα 5,6 εμπεριέχονται στο cd ‘Yiannis Andronoglou-Travelling’ το οποίο κυκλοφορεί από την Legend Classics-Lyra Grecophon.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ

Κιθαριστής από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Ξεκινά τις σπουδές κλασσικής κιθάρας στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Πραγματοποιεί το πρώτο του ρεσιτάλ καθώς και την πρώτη του σύμπραξη ως σολίστ με Ορχήστρα Δωματίου, σε ηλικία 13 ετών.Είναι απόφοιτος των τάξεων των: Β.Βαλαβάνη (πτυχίο κιθάρας-Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών), Κ. Κοτσιώλη (Δίπλωμα Σολίστ-Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης). Επίσης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Magister Artium-Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum-Salzburg(Prof. Matthias Seidel, Mag.art. Marco Tamayo).Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ, εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και τα Μ.Μ.Ε.

Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί η σύμπραξη του ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, στην Αίθουσα ‘Χρήστος Λαμπράκης’ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2010.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, κυκλοφορεί το πρώτο του cd από την Legend Classics, με τίτλο ‘Travelling’, το οποίο περιέχει προσωπικές του συνθέσεις που ερμηνεύει ο ίδιος.

Τον Ιούνιο του 2011 είναι προσκεκλημένος σολίστ, διδάσκων και μέλος επιτροπής του σημαντικότερου συνεδρίου και διαγωνισμού κλασσικής κλασσικής κιθάρας παγκοσμίως, του Guitar Foundation of America, στο Columbus της Georgia (Η.Π.Α.)

Από το 2007 διατελεί Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών.

Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς κιθάρας και δραστηριοποιούνται ως σολίστες και καθηγητές.

Από το 2010 διατελεί Υποψήφιος Διδάκτωρ, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Μάρκο Τσέτσο, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.