Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία του γάτου που έμεινε ορφανός ...το γεγονός συνέβη στην Λεπτοκαρυά!!! 




[ Την ίδια τύχη είχαν και τα δυό μας σκυλάκια... !!!]
Η ιστορία του γάτου που, πριν ακόμη ανοίξει τα μάτια, του έμεινε ορφανός, από μητέρα, μαζί, με τα νεογέννητα 3 γατοαδερφάκια του!!!
 
Πρόκειται για γεγονός που συνέβη σε παράδρομο,σε περιοχή της κεντρικής κάτω διάβασης της Λεπτοκαρυάς, όπου διαπιστώνεται αυξημένη ρύπανση,απο την κυκλοφορία πολλών αυτοκινήτων,... Μάλιστα εξαγκέλοντας δημοσίος,και απο επίσημα χείλη πάντα, οτι η αιτία, όλων των κακών,...Ειναι το κόστος, των διοδίων...Ωστόσο παρανόμος,η κατάσταση συνεχείζεται...! Εξαιτίας ...! [ την ίδια τύχη είχαν και τα δυό μάς σκυλάκια...!!1 ] Η κόρη μου η Ιωάννα τότε τελείωνε την πτυχιακή της εργασία στη διατροφή και διαιτολόγια, χωρίς να 'εχει στήν διαθεσή της, τον απαιτούμενο χρόνο,τον οποίο διαθέτει η κάθε μαμά γάτα...! Ωστόσο, αποφάσισε να φροντίσει τα γατάκια παρ¨ όλες τις δυσκολίες...! Βρήκε την κατάλληλη τροφή και εργαλεία, για τα νεογέννητα...! Έγιναν πολλές προσπάθειες, από όλους εμάς της οικογένειας , ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος... κλπ, και ότι όλα είναι, μάταια, επίσης ,αν σωθούνε τα γατάκια μέχρι να μεγαλώσουν πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να τα διαφύλαξη από τούς ανθρώπους... Τα φιλοξένησε με αγάπη και αφοσίωση, φροντίζοντας τα γατάκια μπήκε ακομη και στον γατίσιο κόσμο τους , για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Για καλή μάς τύχη οι άνθρωποι γύρω μας ήταν ευαίσθητοι, παρ΄ όλ΄ αυτά, επέζησε μόνο, ένα γατούλι . Και το καιμενούλι νιαούριζε... Μίου...Στήν γλώσα των ανθρώπων είναι η τρυφερή λέξη "μάνα" .Έτσι και ονόμασε τον γάτο, η Ιωάννα... Σήμερα με την βοήθεια τής Ιωάννας ο Μίου!!! καμαρώνει συγκινημένος, και ευτυχισμένος!!!

Αν οι αλήθειες μας συγκινούν ας μας προβληματίσουν .Ας ισχύσει, πια η τιμή, και η δικαιοσύνη , για την υπεράσπιση του κάθε αδύνατου πλάσματος…παράδειγμα: Για να μην έχουμε θύματα, και παιδάκια!!!



«Το 2012 να αχνοφέξει, η ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο, και έναν πιο ανθρώπινο κόσμο!!!

Γιάντσιος Κωνσταντίνος
τ.αντιδήμαρχος ανατολικού Ολύμπου