Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πολλοί επισκέπτες «ψήφισαν» και πάλι το Πήλιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων


Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων, που έδωσε στο «Ράδιο Ένα» ο...
πρόεδρος Κώστας Λεβέντης, περίπου 3.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το Βόλο και το Πήλιο και τα υψηλών κατηγοριών καταλύματα παρουσίασαν πληρότητες περίπου 85%. Η κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι, αν η πληρότητα στο Ανατολικό Πήλιο, έφθανε στο 50%, ο αριθμός των επισκεπτών θα άγγιζε τις 4.000.
Όσον αφορά στις κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής είναι λίγες, ωστόσο, όπως και τα Χριστούγεννα, τις επόμενες ημέρες, θα διαμορφωθούν και εκτίμησε ότι ίσως κυμανθούν στα ίδια επίπεδα.
Κατά την εορταστική περίοδο άνοιξε τις πύλες του και το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας «Κενταύρων Όρος» που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό, Φίλιππο Χήρα , η αρχική πρόθεση ήταν να ανοίξει το Χιονοδρομικό μόνο για επισκεψιμότητα. Ωστόσο, η χιονόπτωση είναι αρκετή ώστε να λειτουργήσουν οι πίστες για τους λάτρεις του σκι. Εξάλλου το βράδυ των Χριστουγέννων, έπεσε νέο χιόνι στις κορυφές του Πηλίου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων δήλωσε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτούργησε καλά, πολύς κόσμος ανέβηκε για να χαρεί το χιόνι αλλά και το τοπίο από το Καράβωμα και πάνω.

Επί ποδός η Τροχαία
Αυξημένη ήταν η κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονιού, κυρίως στην Πορταριά και στα Χάνια σημεία που έσπευσε και η Τροχαία Βόλου, για πληροφορίες και για ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Δύναμη της Τροχαίας υπήρχε ακόμη στη διαδρομή προς Πήλιο, στο Ξουρίχτι στο σημείο των κατολισθήσεων, αλλά και στον Κοκκινόβραχο (στα όρια των Φαρσάλων), όπου υπήρξε χιονόπτωση...