Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ας μην ξεχνούν όμως ότι, στη Μάνη λέμε: Δανεικά τα κούρταλα!




Η μαγευτική Καρδαμύλη που...την Τούρκεψαν οι..Δασάρχες. Με εντολή ποιών, άραγε;
...
Εδώ ξεπουλήσανε την Ελλάδα η Μάνη θα τους γλυτώσει; Αυτοί δεν έχουν τον Θεό τους. Ένα διεφθαρμένο κράτος, από την κορυφή μέχρι τα νύχια προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα...
όσα κάνει είναι νόμιμα. Ξεχνούν βέβαια ότι η νομιμότητα οποιουδήποτε νόμου ξεκινά από το δίκαιο του λαού.

Και ο λαός της Μάνης έχει αποφανθεί μέσω 3.500 υπογραφών για τη "νομιμότητα" της "Επιχείρησης Αρπαγής της Ακίνητης Περιουσίας των Μανιατών" μέσω Δασικών Υπηρεσιών. Μιας από τις πιο διεφθαρμένες και πιο ανέγγιχτες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους. Διεφθαρμένες διότι είναι οφθαλμοφανής η δόμηση! Ανέγγιχτες διότι, είναι η μόνη υπηρεσία του...
ελληνικού κράτους που είναι και κατήγορος και δικαστής!
Δηλαδή, μπορεί και ελέγχει και αποφαίνεται χωρίς τη μεσολάβηση άλλης ανεξάρτητης Αρχής, όπως για παράδειγμα της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη καλείται μόνο αφού έχει αποφανθεί η... Μεγαλειότητα της Δασαρχοσύνης και για να τιμωρήσει τον κακό πολίτη που πήγε να καθαρίσει το χωράφι του από την αυτοφυή βλάστηση που την βαφτίζουν "δασική" και ενώ οι ίδιοι (δασικοί) δεν κάνουν τίποτα (ούτε ειδοποιούν του ιδιοκτήτη) για τον κίνδυνο να καταληφθεί η έκτασή του από αυτήν.

Αντίθετα περιμένουν και όταν φτάσει το ποσο-στό κάλυψης που επιθυμούν τότε χτυπούν! Αλήθεια, η δουλειά των Δασαρχείων δεν είναι η προστασία των δασών και της δασικής βλάστησης; Τότε γιατί δεν κάνουν κάτι -έστω ειδoποιώντας- με τη βλάστηση που επιτίθεται στις γεωργικές εκτάσεις; Και ενώ προστατεύ-ουν τα δάση, πώς γίνεται αυτά να έχουν μειωθεί (σύμφωνα με δικά τους στοιχεία) δραματικά τα τελευταία 40 χρόνια;

Μήπως προσπαθούν να ισοφαρίσουν την απώλεια του πραγματικού δάσους με τις λεγόμενες "δασικές εκτάσεις" που στην πλειοψηφία τους είναι γεωργικές που έχουν δεχθεί επίθεση από χαμηλή δασική βλάστηση, ώστε να παρουσιάσουν ποσοστά ακέραια; Έτσι όμως έχει ανοίξει ένα αλισβερίσι με πολίτες, μηχανι-κούς, δικηγόρους κ.λπ.

Και όπου εμπλέκονται πολλοί και συναλλάσσονται "δια της φυσικής οδού" είναι γνωστό στην Ελλάδα τις συμβαίνει. Η Μάνη άνοιξε τον δρόμο: εδώ και τώρα να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία αναδρομικά και για 30 χρόνια, όλων των δασικών που ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αποχαρακτηρισμούς. Να υπάρξει διαφάνεια για να δει ο ελληνικός λαός ότι η πατρίδα και οι υπάλληλοί της είναι έντιμοι! Αν δεν το πράξει αυτό η πολιτική ηγεσία (που... δεν ξέρει τίποτα για τον φόνο) τότε είναι υπόλογη για μια ακόμη υπόθεση διαφθοράς.

Όσον αφορά στο ιστορικό κομμάτι της Μάνης από το οποίο παράγεται το ΔΙΚΙΟ των Μανιατών όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία τους, το μόνο που πρέπει να αισθάνεται η Πολιτική Ηγεσία αυτού του τόπου, είναι ΝΤΡΟΠΗ!!!
Στη Μάνη ποτέ δεν υπήρξαν περιουσίες οθωμανών, ούτε και έδωσε ποτέ Μανιάτης ενοίκιο σε "τούρκο αφέντη". Γι' αυτό άλλωστε ένα από τα πρώτα μελήματα της Φιλικής Εταιρείας ήταν η συμφιλίωση (μέσω του Χριστόφορου Περραιβού) των Μανιατών καπετανέων και αυτό επιτεύχθηκε έναν χρόνο πριν ξεκινήσει η Επανάσταση με την κατάληψη της Καλαμάτας από τα Μανιάτικα στρατεύματα.

Επίσης, η Μάνη ήταν μια από τις ελαχιστότατες περιοχές που δεν κατάφερε να καθυποτάξει ο Ιμπραήμ, στου οποίου τα σχέδια ήταν η εκκαθάριση (θάνατος ή αποστολή ως δούλοι στην Αίγυπτο) ΟΛΟΥ του πληθυσμού της Πελοποννήσου.

Αν λοιπόν δεν υπήρχε Μάνη, σήμερα δεν θα υπήρχε ελληνικό κράτος και καρέκλες για να κάθονται αυτοί που το παίζουν "σωτήρες" και νομίζουν ότι μπορούν να περιπαίξουν τη Μάνη και την Ιστορία της.