Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η συναισθηματική ψυχρότητά της είναι κίνδυνος για την ευρωπαϊκή ενότητα...



Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ «πρωταγωνιστεί» στην έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Newsweek αυτής της εβδομάδας, με τον εξώφυλλο τίτλο « «Προσοχή! Είναι η Αγκελα».
Το περιοδικό την αποκαλεί εξαιρετικά... δύσπιστη, συμφεροντολόγα, με αδυναμία στους ξανθούς άνδρες, αλλά πάνω από όλα ψυχρή, και μάλιστα υπερβολικά ψυχρή με την Ε.Ε.

Η συναισθηματική ψυχρότητά της είναι κίνδυνος για την ευρωπαϊκή ενότητα, αποφαίνεται ο αρθρογράφος του άρθρου Ρότζερ Μπόις σημειώνοντας ότι ενώ ο πολιτικός της μέντορας Χέλμουτ Κολ συχνά έκλαιγε, όπως σε μια ομιλία του Φρανσουά Μιτεράν για τις εμπειρίες του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Μέρκελ δεν δείχνει τα δάκρυά της. Γι αυτό και δεν έχει κατορθώσει να αποκτήσει προσωπικές φιλίες με πρωθυπουργούς. Το αντίθετο μάλιστα.

«Η καγκελάριος διακατέχεται από βαθιά δυσπιστία απέναντι στο Σαρκοζί και μισεί τη φράση Μερκοζί», υποστηρίζει ο Αμερικανός αρθρογράφος. «Η σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο είναι μια προσομοίωση, ένα σόου για να ηρεμήσουν οι αγορές».

Ο Ρότζερ Μπόις παραλλάσει κι ένα ανέκδοτο από τον πρώην σύζυγο της. «Όταν μετά από 5 χρόνια κοινής ζωής αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, πήρε μαζί της ένα πολύτιμο απόκτημα τους, το πλυντήριο, αλλά θα μπορούσε να είναι και το ψυγείο, συμπληρώνει ο Μπόις. «Αυτή είναι η Μέρκελ, μια γυναίκα που φλέγεται με το ψυγείο», καταλήγει.