Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΒΟΡΩΝΟ


Επίδοση ποσού ύψους 110.000 ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία

«Έργο ζωής για τον Δήμο μας, καθώς λύνει οριστικά το ζήτημα της επάρκειας νερού όχι μόνο στην πόλη της Κατερίνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στους γύρω οικισμούς και στις επεκτάσεις» χαρακτήρισε την κατασκευή της νέας δεξαμενής ύδρευσης στο Σβορώνο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης, στη διάρκεια επίδοσης επιταγής(στο πλαίσιο πληρωμής λογαριασμού), ύψους 110.000 ευρώ στον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας(ΕΝΙΠΕΑΣ), που έγινε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ.

«Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται χάρη στις συστηματικές και αποτελεσματικές προσπάθειες της Διοίκησης, του προσωπικού, αλλά κυρίως του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κος Μπουσνάκης.

Την επιταγή παρέλαβε ο κος Θεόδωρος Γαλανός, ο οποίος μιλώντας για την πορεία εξέλιξης του έργου τόνισε: «Το έργο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Νοέμβριο του 2012. Ήδη έχει κατασκευαστεί η πλάκα του πρώτου θαλάμου και έχει γίνει η θεμελίωση του δευτέρου.

Παρόντες στην επίδοση της επιταγής ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Παπαγιαννούλης και Ευστάθιος Κεραμιδιώτης.

ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.680.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Περιλαμβάνει την κατασκευή δεύτερης δεξαμενής ύδρευσης δύο θαλάμων από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 συνολικού όγκου 6.000 κ.μ. , απέναντι από την υπάρχουσα δεξαμενή ύδρευσης με κοινό θάλαμο δικλείδων τον ήδη υπάρχοντα. Η Δεξαμενή είναι κατά το μέγιστο βυθισμένη στο φυσικό έδαφος και για το σε ανωδομή τμήμα προβλέπεται επίχωση περιμετρικά με αμμοχάλικο. Κάθε θάλαμος θα έχει χωρητικότητα 3.000 κ.μ. και θα είναι εξοπλισμένος με στόμιο υδροδότησης, στόμιο υπερχείλισης και στόμιο εκκένωσης. Οι θάλαμοι επιλέγονται ορθογωνικοί με ωφέλιμο ύψος 4,50 μ. και διαστάσεις 21,00*41,00μ.

Όπως είναι γνωστό μέσω της νέας δεξαμενής, θα υδρεύονται εκτός από την πόλη της Κατερίνης, ο Σβορώνος, η Ανδρομάχη, το Ν. Κεραμίδι , η Νεοκαισάρεια και οι επεκτάσεις σύμφωνα με τον νέο χάρτη του Καλλικρατικού Δήμου.