Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ηλίας Τσολακίδης


Εκφράζομαι ελεύθερα, όσο ελεύθερα εκφράζεται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.
Οι βουλευτές εκλέγονται από τους πολίτες και οφείλουν να ενεργούν ως σημαίνοντες εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Η αποστολή τους, ως απεσταλμένοι του Λαού μέσα στο Κοινοβούλιο, είναι να προστατεύουν τους πολίτες και έχουν καθήκον να εκπροσωπούν τα συμφέροντα όλων των εκλογέων και όχι μόνο αυτών που τους ψήφισαν.
Πριν λίγες μέρες, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θεόδωρος Πάγκαλος, αποκάλεσε «κουμουνιστές , φασίστες και μαλάκες» τους αγανακτισμένους πολίτες, που πριν λίγο καιρό κατέκλισαν τις πλατείες όλης της χώρας.
Περίμενα, λοιπόν, από τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, τους 4 βουλευτές του νομού Πιερίας, να αντιδράσουν έντονα, να προστατέψουν τους αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι κάποιες βραδιές στην Πλατεία Κατερίνης έφτασαν μέχρι και τους 2000. Περίμενα, έστω μια στοιχειώδη ανακοίνωση -την ελάχιστη διαμαρτυρία- για τις χυδαίες ύβρεις που έχουν χρησιμοποιηθεί ενάντια στους πολίτες που αγωνίζονται και διεκδικούν ελπίδα και ζωή για τα παιδιά τους. Δυστυχώς, οι βουλευτές του νομού μας δεν το έπραξαν και τηρούν σιγήν ιχθύος, πράγμα που σημαίνει, πως συμφωνούν με τις απόψεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.
Για τον λόγο αυτό, και κυρίως επειδή νοιώθω βαθιά προσβεβλημένος από την στάση τους, θεωρώ στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στο εαυτό μου και στην οικογένειά μου, να αντιδράσω, ανταποδίδοντας τουλάχιστον έναν από τους τρεις χαρακτηρισμούς. Επειδή γνωρίζω, πως σίγουρα δεν είστε κομουνιστές, μεταξύ των κοσμητικών επιθέτων „φασίστα“ και „ μαλάκα“, επέλεξα να σας επιστρέψω το τελευταίο! Είναι ο ηπιότερος χαρακτηρισμός που μπορεί να σας αποδώσει ένας σκληρά φορολογούμενος πολίτης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, έκπληκτος, παρακολουθεί αυτό τον παρανοϊκό πολιτικάντη να δίνει πρωτοφανή ρεσιτάλ υβρεολογίας κατά των πολιτών που σας ψήφισαν, κι εσείς, τα «καλά παιδιά», κάνετε τάχα μου πως δεν ακούτε και παράσχετε αβέρτα ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό το αδίστακτο, γλοιώδες, πολιτικό υποκείμενο. Είναι ο ηπιότερος χαρακτηρισμός που μπορεί να σας αποδώσει κανείς, διότι με τη σιωπή σας και την αδιάφορη στάση σας, καλύπτετε αυτόν τον θλιβερό και αισχρό «πολιτικό του κώλου».
Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για την υιοθέτηση των άσεμνων και χυδαίων χαρακτηρισμών του κ. Πάγκαλου. Βλέπετε, κάποιους, για να σε καταλάβουν, πρέπει να κατέβεις στο επίπεδό τους και να τους μιλήσεις στη γλώσσα τους. Εκτός αυτού, δεν έπραξα τίποτα παραπάνω από το να δανειστώ την ακρίβεια του λόγου του Κερκυραίου ποιητή και βουλευτή, Λορέντζου Μαβίλη: «Χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει. Υπάρχουσι χυδαίοι άνθρωποι…».