Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Σύμφωνα με τις γυμνόστηθες κοπέλες το EURO 2012 θα μετατρέψει την Ουκρανία σε «οίκο ανοχής της Ευρώπης».

Έναν διαφορετικό και τόσο... εντυπωσιακό τρόπο βρήκε η φεμινιστική οργάνωση «FEMEN» της Ουκρανίας για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη διεξαγωγή του EURO 2012 στην Ουκρανία.


Σύμφωνα με τις γυμνόστηθες κοπέλες το EURO 2012 θα μετατρέψει την Ουκρανία σε «οίκο ανοχής της Ευρώπης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης έχουν εκφράσει με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στους θεσμούς αυτούς, καθώς πιστεύουν πως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα φέρει ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, πέντε μέλη της, εμφανίστηκαν χωρίς μπλούζες, γυμνόστηθες, έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Κίεβο, όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός της διοργάνωσης και με συνθήματα και πλακάτ «επιτέθηκαν» εναντίον της UEFA και των Αρχών, προτού απομακρυνθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα.





Η χώρα, όπως λένε, αντιμετωπίζει πολλά κοινωνικά προβλήματα και οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτά, και όχι με το ποδόσφαιρο.

Μία από αυτές, η Ολεξάνδρα Σεφτσένκο δήλωσε: «Σήμερα θα προτιμούσα τόσο ο κύριος Πλατινί αλλά και οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου να σταματήσουν να σκέφτονται τις μπάλες και να ενδιαφερθούν για τα κοινωνικά προβλήματα της Ουκρανίας και το γεγονός πως η χώρα τις ημέρες του EURO θα γίνει οίκος ανοχής των Ευρωπαίων».