Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Για πέντε ημέρες από την Τρίτη 17/1 επισκέπτονται την πόλη μας εικοσιτέσσερις μαθητές και εκπαιδευτικοί από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες.

συγκεκριμένα την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία. Οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετέχουν μαζί με αντίστοιχη ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου της πόλης μας σε κοινό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με θέμα την Ιστορία των περιοχών των σχολείων. “History tells us our story” είναι ο τίτλος του κοινού θέματος που επεξεργάζονται οι ομάδες των τεσσάρων σχολείων στο πρόγραμμα σχολικής σύμπραξης που αρχίζει τη φετινή χρονιά και θα διαρκέσει δύο χρόνια. Οι ομάδες θα ερευνήσουν συνεργατικά ένα σημαντικό ιστορικό ή αρχαιολογικό χώρο της περιοχής κάθε σχολείου. Για το σχολείο μας επιλέχθηκε ο αρχαιολογικός του Δίου και έχουν ήδη γίνει επισκέψεις και συνεργασίες για τη συγκέντρωση στοιχείων που θα παρουσιαστούν στις ξένες αντιπροσωπείες από την ομάδα μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Η υποδοχή των φιλοξενούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ΕΠΑΛ (Νέο Κεραμίδι) την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, ώρα 11:00. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Γιώργος Περδίκης
Διευθυντής 3ου ΓΕΛ Κατερίνης