Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Ή ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ?

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χωρας βρισκόταν σε ξένες χώρες για να υποστηρίξει τον μηχανισμό στήριξης για την σωτηρία της χώρας του κάποιοι υπουργοί που ήταν και είναι και σήμερα στους υπουργικούς θώκους δεν στήριξαν τις αναγκαίες μεταρυθμίσεις για την σωτηρία της χώρας και δεν υποστήριξαν την ελληνική κοινωνία. Ήταν απλώς θεατές και στόχος τους ήταν και είναι μόνο οι προσωπικές τους φιλοδοξίες, το πολιτικό τους προφίλ και μέλλον και όχι η Ελλάδα..Με τις σκόπιμες πρακτικές που ακολούθησαν δεν βοήθησαν ούτε την οικονομία. ούτε την ανάπτυξη, ούτε την υγεία και την παιδεία.

Μία κυβέρνηση σε μία χώρα δεν κυβερνιέται μόνο από ένα ικανό πρωθυπουργό που μπόρει να λειτουργεί και να συμμετέχει σε όλα τα παγκόσμια δρώμενα, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και εκείνοι οι υπουργοί που να μπορούν να διευθετούν και να αναλαμβάνουν όλες τις μεταρυθμίσεις, να φέρουν σε πέρας και να λύνουν τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών μεσα στην χώρα. Αύτο βέβαια για να γίνει χρειάζονται όχι μόνο ικανοί υπουργοί, αλλα και υπουργοί που βάζουν την χώρα πάνω από το πολιτικό τους μέλλον και τις πολιτικές τους φιλοδοξίες. Χρειάζονται υπουργοί οι οποίοι πιστεύουν σε αρχές και σε αξίες. Υπουργοί που γνωρίζουν τις λέξεις αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, ανθρωπιά. Δυστυχώς αποδείχτηκε(με την συνεχόμενη ροή νέων μέτρων και με την μη υλοποίηση των στόχων) ότι ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου που είχαν σηματικά υπουργεία, νοιαζόντουσαν μόνο για το πολιτικο τους προφιλ και για την καρεκλα τους.


Στο παρακάτω γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2012 καταγράφονται οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου για την στάση και την υπευθυνότητα που έδειξαν στην δύσκολη μάχη για την σωτηρία της χωρας. Το ερώτημα που τέθηκε στο γκάλοπ ήταν<Έχουν ευθύνη οι υπουργοί τα δύο τελευταία χρόνια που δεν στήριξαν τις αποφάσεις της κυβέρνησης>. Απάντησαν : Ναι έχουν ευθύνη 95.09% 1,162 ψήφοι , Όχι δεν έχουν ευθύνη 4.74% , 58 ψήφοι Δ/Α 0.16% ,2 ψήφοι, Συνολικοί ψήφοι: 1,223