Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχουν Έλληνες που θα ήθελαν να κυβερνηθεί η χώρα από ξένο Επίτροπο;

Χμμμ.... Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που είχαν εναποθέσει τρομακτικές προσδοκίες στον Καραμανλή και που μετά την απογοητευτική διαπίστωση ότι δεν έκανε τίποτε, βίωσαν και το σοκ ότι λειτούργησε σαν τον καπετάνιο του Costa Concordia (πρωθύστερο, αλλά, νομίζω, σαφές).

Σίγουρα υπάρχουν Έλληνες που, όσο κι αν δεν είχαν προσδοκίες από τον Παπανδρέου, δεν πίστευαν με τίποτε ότι θα έπαιρνε το ακυβέρνητο πλοίο, θα έβαζε πρόσω ολοταχώς και θα το πήγαινε πάνω στα βράχια, πιστεύοντας μάλιστα ακόμη και τώρα ο ίδιος ότι το πήγε σε υπήνεμο λιμάνι.

Υπάρχουν Έλληνες που ανακουφίστηκαν όταν ανέλαβε ο Παπαδήμος αλλά και που γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα καλό άλλοθι για τους μέσα να κάνουν μικροπολιτική χωρίς -έτσι τουλάχιστον νομίζουν - να έχουν πια την ευθύνη. Και για τους έξω, να περνούν πιο εύκολα τα δικά τους.

Υπάρχουν Έλληνες - συγκριτικά οι πιο πολλοί - που έχουν εναποθέσει ελπίδες στον Σαμαρά, αλλά και που τον βλέπουν και να φθείρεται ... μνημονιακά, όσο περνά ο καιρός.