Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όλοι μας βλέπουμε τις αποδοχές μας να μειώνονται, χάνουμε τις δουλειές μας, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες και φοιτητές, οικογένειες στα όρια της φτώχειας και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η κοινωνία των πολιτών έχει βυθιστεί στη φτώχεια και στην απόγνωση.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα»:

  • Διαμαρτύρεται έντονα για την απειλή διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του φόρου. Είναι απαράδεκτο η είσπραξη φόρων να συνδέεται εκβιαστικά με τη διακοπή ρεύματος, νερού ή άλλων κοινωνικών παροχών, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και προκαλώντας κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του.
  • Καλεί τη ΔΕΗ να μη διακόψει σε καμία περίπτωση το ρεύμα σε οποιονδήποτε, καθιστώντας την υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών . Με Εξώδικο Δήλωση και Διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ και τα μέλη του Δ.Σ. της, τους θέσαμε ήδη προ των ευθυνών τους και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε στο μέλλον.
  • Συντασσόμαστε με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που κρίνει το μέτρο παράνομο και αντισυνταγματικό και έχει προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η υπόθεση έχει ήδη εκδικαστεί και αναμένουμε εντός των επόμενων εβδομάδων την απόφαση του Δικαστηρίου για την τύχη του μέτρου.
  • Συντασσόμαστε με τα Συλλογικά Όργανα τα οποία έχουν συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών και τη ΔΕΗ, ζητώντας την αποκατάσταση του Συντάγματος, των Νόμων και του Δικαίου και την προστασία των πολιτών από αυθαίρετες διακοπές του ρεύματος.
  • Δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε τρόπο δράσης, στα πλαίσια του νόμου, αλλά και πέρα από αυτά, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών μας και να στηρίξουμε όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, με διακοπή ρεύματος ή νομικές και άλλες κυρώσεις.

Με αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνική ευαισθησία θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για κάθε νεότερη εξέλιξη.


Στο πλαίσιο των παραπάνω οι συμπολίτες μας μπορούν να επιλέγουν με δική τους ευθύνη:

  • Να καταβάλουν το ποσό που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ, εκτός από το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.
  • Να προσκομίσουν στην ομάδα μας φωτοτυπία του λογαριασμού και το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής, όπως επίσης
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Οι πολίτες της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα» βρίσκονται καθημερινά 12:00 – 13:00 στην είσοδο του Δημαρχείου Κατερίνης και παραλαμβάνουν τα απαιτούμενα έγραφα για τη σύνταξη των εξώδικων επιστολών προς τη ΔΕΗ.


Καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να λάβουν μέρος στην επόμενη Λαϊκή Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας «ΕΚΑΒΗ», στην αίθουσα του πρώτου ορόφου. Μικρές ομάδες πολιτών, με τη νομική στήριξη των 9 δικηγόρων της πρωτοβουλίας, θα αναλάβουν να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα που θα θέσουν οι παρευρισκόμενοι.

Επίσης, σας πληροφορούμε, πως την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, θα συναντηθούμε έξω από τα Δικαστήρια της πόλης μας για να συμπαρασταθούμε στην πολυμελή οικογένεια των συμπολιτών μας, η οποία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και στον αγώνα της νομικής ομάδας της πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα». Θα συγκεντρωθούμε έξω από τα Δικαστήρια της πόλης μας για να διαμαρτυρηθούμε για τον απαράδεκτο και εκβιαστικό τρόπο είσπραξης ενός παράλογου φόρου που έχει φέρει τους πολίτες σε πλήρη απόγνωση.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr