Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο συνδικάτο Οικοδόμων για τον υδράργυρο στο Μετρό Θεσσαλονίκης

alt

Λάβρα κατά του Συνδικάτου Οικοδόμων είναι η Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. μετά την καταγγελία για ύπαρξη υδραργύρου σε εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οικοδόμοι, «ένα χρόνο τώρα οι 100 περίπου εργαζόμενοι στο εργοτάξιο Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, δουλεύουν δίπλα στο θάνατο», ενώ τονίζουν πως «κάτω από την πίεση της ελαχιστοποίησης του κόστους του έργου για την ενίσχυση της κερδοφορίας των εργολάβων, μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και ζωή των εργαζόμενων».

Κληθείς να σχολιάσει τα παραπάνω, ο κ. Κ.Ζέρβας, μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με κύριο αντικείμενο την παρακολούθηση της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, είπε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος είναι τεχνοκράτης και δεν μπορεί να σχολιάσει πολιτικές ανακοινώσεις. «Αν θέλουν να δημιουργούν ένταση περί θανάτων, μέσα από τις ανακοινώσεις τους, εμάς αυτό δε μας αγγίζει. Σε επαναστατικά κείμενα που πουλούν σενάρια περί θανάτου δεν απαντάμε. Είναι μακριά από τη διοίκηση», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζεται το μέγεθος και η σοβαρότητα ή όχι του θέματος που προέκυψε.

«Μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει λόγος ανησυχίας από τις πρώτες αέριες μετρήσεις. Εμείς από τη μια πλευρά θέλουμε να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων και από την άλλη να προχωρήσουν το ταχύτερο οι εργασίες του μετρό. Το μετρό απασχολεί πολύ κόσμο. Είναι όλοι ασφαλισμένοι και δεν κάνουμε εκπτώσεις στο θέμα της υγείας», υποστήριξε.

Ο κ. Ζέρβας πάντως, είπε πως όσες μέρες μείνει κλειστό το εργοτάξιο, οι εργαζόμενοι δε θα πληρωθούν. «Δε θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά, αλλά δε θέλουμε να χαθεί ούτε μία ώρα», κατέληξε.