Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012


Τέρμα στα σενάρια που έφεραν τον βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη να κατέρχεται υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ έβαλαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Πιερία κ.κ. Κασαπίδης, Κυτίδης, Αντωνόπουλος και Δαρίβα, όταν απάντησαν σε σχετική ερώτηση. "Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ αναφέρει ξεκάθαρα ότι κανένας εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνεται δεκτός στις λίστες του κόμματος" είπε ο κ. Κασαπίδης, διαβάζοντας και το σχετικό σημείο από το κείμενο της απόφασης. Η λίστα των υποψηφίων βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. θα καταρτίζεται από τις κατά τόπους νομαρχιακές επιτροπές.

Κατά τα άλλα η συνέντευξη τύπου από τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ Πιερίας περιστράφηκε μεταξύ άλλων γύρω από τις πολιτικές θέσεις του κόμματος ως προς την αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας άσχημης σημερινής κατάστασης, όπου οδηγήθηκε η χώρα από την πολιτική που εφαρμόσθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Τονίσθηκε ιδιαιτέρως η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας και ότι η ΔΗΜ.ΑΡ τάσσεται ενάντια σε κάθε μορφής βίας και πως είναι υπέρ της εξεύρεσης λύσεων μέσα στα πλαίσια διαλόγου και δημοκρατίας.
Έμφαση δόθηκε επίσης στους δύο βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα, όπου και θα δοθεί η προτεραιότητα, αλλά και σε δέκα θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ που αφορούν σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και είναι δημιουργήματα της σοβαρής οικονομικής κρίσης και για τα οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπισθούν στο μέτρο του δυνατού, σε συνεργασία όμως με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους τοπικούς φορείς όπως το επιμελητήριο κ.λ.π.
Ήδη τα στελέχη του κόμματος άρχισαν τις επαφές για αυτά τα ζητήματα, ξεκινώντας από τον δήμαρχο της Κατερίνης, με τον οποίον έγιναν οι πρώτες συζητήσεις το Σάββατο.