Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ωραίο το καπέλωμα χθες, εκεί στο Νοσοκομείο μας


Μαζεμένοι στο Νοσοκομείο όλοι στα πράσινα να μας πούνε για τον μαστογράφο.

Τον τάξανε δέκα φορές, πέρυσι κάνανε ψηλάφηση μαστού σε συνεργασία με τη ΝΔ και «εν αγνοία τους» και τώρα αφού μαζεύτηκαν χιλιάδες υπογραφές, αφού κινητοποιήθηκαν δεκάδες φορείς και εκατοντάδες γυναίκες,μαζεύτηκε η πράσινη συντροφιά για να δρέψει τους καρπούς και να μας φορέσει το πράσινο καπελάκι μας. Είναι άδικο, και η κ Πάτρα θα συμφωνεί πιστεύω, μια εθελοντική δουλειά όπως η συγκέντρωση υπογραφών για τον μαστογράφο να την οικειοποιείται ή να αποδίδεται σε ένα άτομο είτε από λάθος, είτε εξ αιτίας διασυνδέσεων με τα ΜΜΕ είτε λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων.

Είναι καπηλεία μια διεκδίκηση χρόνων να την αξιοποιεί για την πολιτική της επιβίωση η τοπική βουλευτίνα με εκείνο το απαράδεκτο «δι ενεργειών μου». Οι αγωνιστικές διεκδικήσεις, η αγωνία του κόσμου, η διεκδίκηση της υγείας δεν είναι το φόντο για «αγωνιστικές» φωτογραφίες που ανοίγουν το δρόμο στη βουλή ούτε φυσικά το άλλοθι για να δικαιολογήσουμε όλα όσα ψηφίσαμε σε βάρος της υγείας,σε βάρος των ασφαλισμένων, σε βάρος των συνταξιούχων, σε βάρος της πατρίδας μας.

‘Έλεος πια. Πληρώνουμε τα πέντε ευρώ στο Νοσοκομείο, θα πληρώνουν 5 ευρώ για την εξέταση,πληρώσαμε 5 ευρώ στα έκτακτα, πληρώσαμε τις εργαστηριακές εξετάσεις στα έκτακτα,συγχωνεύονται τα Νοσοκομεία, καταργούνται νοσηλευτικά τμήματα, πουλάμε τα καλύτερα κρεβάτια του ΕΣΥ στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, δεν έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές στα Νοσοκομεία, δεν έχουμε γιατρούς στο ΕΟΠΥΥ, επιβάλουμε το φθηνότερο γεννόσημο στα φάρμακα και παρ όλα αυτά καμαρώνουμε για έναν μαστογράφο που όφειλε το κράτος και διεκδίκησαν οι πολίτες.

Πηγαίνετε να φωτογραφείτε κυρία αλλά και κύριοι μνημονιακοί βουλευτές μας, στις ουρές του ΚΕΠΑ, στις ουρές του ΙΚΑ, στις ουρές των άλλων ταμείων, στις λίστες αναμονής των Νοσοκομείων μας, γιατί και αυτές οι ουρές είναι αποτελέσματα των ενεργειών σας. Πηγαίνετε και στις ουρές των ανέργων του ΟΑΕΔ, πηγαίνετε εκεί δια ζώσης, να τους εξηγήσετε γιατί μειώθηκε το επίδομα στα 359 ευρώ, γιατί αυξήθηκαν στο ένα εκατομμύριο οι άνεργοι.

Γιατί εσείς κυβερνάτε, εσείς διαφεντεύεται τον τόπο , εσείς μας σέρνεται στον όλεθρο, « δι ενεργειών σας» και με την υπογραφή σας.