Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΑΕΙ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ "ΒΟΛΤΑ" ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ...ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δεν είναι που μας ξεφτιλίζουν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την μετακόμιση της στην Χαλκιδική, είναι πλέον και το ότι στην Πιερία μας θα φέρουν και τα εξευτελιστικά στρατόπεδα για μετανάστες....
Φτου μας ξεφτίλες....
Να τι γράφει η σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ....

Στην Αττική το πρώτο στρατόπεδο παρανόμων μεταναστών

Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. - ΓΕΑ
Στην Αττική, όπως όλα δείχνουν, θα δημιουργηθεί το πρώτο κέντρο «κλειστής φιλοξενίας» μη νόμιμων μεταναστών και συγκεκριμένα στο ανενεργό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Κατσιμίδι. Σε αυτήν την επιλογή φέρονται να καταλήγουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συναντήθηκαν χθες με αξιωματούχους του ΓΕΑ. Προηγουμένως, κατάλογο με έξι ανενεργά στρατόπεδα που μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα «κλειστής φιλοξενίας» λαθρομεταναστών είχε αποστείλει στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πρόκειται για τα στρατόπεδα 3ης και 4ης Μοίρας «Νίκη» στην Ανατολική Αττική, το πρώην «2ο ΑΚΕΠ» στην Αυλίδα και εγκαταστάσεις στο Λέχαιο Κορινθίας, την Κατερίνη και το Κουτσοπόδι Αργους. Αυτά έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες λίστες ανενεργών στρατοπέδων, από το συνολο των οποίων μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα έχουν επιλεγεί 8 έως 10.
Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις» και υπερασπίστηκε τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, αλλά μακριά από τις πόλεις και σε συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες.
Οσον αφορά τις Περιφερειακές Διοικήσεις, αυτές εμφανίζονται διχασμένες.