Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΑΠΟ 10 έως 17 Μαΐου 2012, στον Δήμο Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012»

Ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι το χρονικό διάστημα 10 έως 17 Μαΐου 2012, στον Δήμο Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».
Πρόκειται για ένα γεγονός που αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιου ενδιαφέροντος και το οποίο θα μεταδοθεί από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο.
Καλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως λαμπαδηδρόμοι να προσέλθουν έως την Τρίτη 03 Απριλίου 2012 στα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π. στην Αστική Σχολή(Οδός Ειρήνης 12) κατά τις ώρες 08:00 π.μ. έως 14:00 για να παραλάβουν και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής.
Ο συνολικός αριθμός των λαμπαδηδρόμων που θα επιλεγούν για τον Δήμο Κατερίνης είναι έξι (6). Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» απαραίτητη προϋπόθεση για την επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι να είναι γεννημένοι μέχρι και το έτος 1994.
Προτεραιότητα έχουν:
α) Οι Ολυμπιονίκες
β) Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά, Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.).
γ)Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά.
δ) Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ).
Είναι στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» να προβούν σε αντικατάσταση λαμπαδηδρόμου, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.