Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η Κινητή Μονάδα «ΛΗΤΩ» των Γιατρών του Κόσμου στο Δήμο Κατερίνης

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, θα επισκεφθεί το Δήμο Κατερίνης. Η ιατρική ομάδα θα βρίσκεται στην περιοχή για να εξετάσει παιδιά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κλινική εξέταση, την καταγραφή και την ενημέρωση σε θέματα πρόληψη στοματικής υγείας των παιδιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η κινητή μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη προκειμένου να εξετάσει παιδιά με οδοντικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επισκέψεων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας στο Δήμο Κατερίνης έχει ως εξής:

Ø Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 :

Η ομάδα της Μονάδας «ΛΗΤΩ» θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο Λαγόραχης, το Νηπιαγωγείο & 2/θ Δημοτικό Ελατοχωρίου, το Νηπιαγωγείο & 3/θ Δημοτικό Μοσχοποτάμου, το Νηπιαγωγείο & 4/θ Δημοτικό Ρητίνης.

Ø Τρίτη 3 Απριλίου 2012 :

Οι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάσουν μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου & 2/θ Δημοτικού Αγ. Δημητρίου , του Νηπιαγωγείου & 3/θ Δημοτικού Βρίας, του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού σχολείου Φωτεινών.

Ø Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 :

Η ιατρική μονάδα θα βρίσκεται στο Νηπιαγωγείο & 6/θ Δημοτικό σχολείο Λόφου.

Ø Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 :

Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφθούν το Νηπιαγωγείο Εξοχής & το 4/θ Δημοτικό σχολείο Ελάφου – Εξοχής.

Ø Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 :

Η Κινητή Παιδοοδοντιατρική μονάδα θα εξετάσει τους μαθητές του Νηπιαγωγείου & 3/θ Δημοτικού Καταλωνίων καθώς και του Νηπιαγωγείου & 2/θ Δημοτικού σχολείου Τριλόφου.

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η «ΛΗΤΩ» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.