Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Τα φοβερά ερωτήματα της «Καθημερινής» για τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο, το Κίνημα και την ηγεσία του, το 2004, και η σιωπή έξι ετών που επακολούθησε.

1. Στην πρώτη σελίδα του φύλλου της 13ηςΙουλίου 2004 η«Καθημερινή» δημοσίευσε ένα φοβερό κείμενο με τίτλο «Πώς πλουτίσατε κ.Τσοχατζόπουλε»και με υπογραφή «Κ».

Στο κείμενο αυτό η«Κ»:

Ισχυριζόταν ότι:«Προκάλεσε το πανελλήνιο ο κ.Τσοχατζόπουλος,θέλησε να δείξει σε όλους πόσο πλούσιος έγινε, επιβεβαιώνοντας κατά τρόπο εμφατικό εκείνους που προεκλογικά έλεγαν ότι ‘μακράν ο πλουσιότερος της πολιτικής είναι ο Άκης’».

Διατύπωνε το αμείλικτο ερώτημα: «Και αν είναι έτσι,όπως ο ίδιος διαδηλώνει και δεν κρύβει πια,ευθέως τίθεται το ερώτημα: Πώς πλουτίσατε κ.Τσοχατζόπουλε;Από τους προμηθευτές των Ενόπλων Δυνάμεων, από τις συμβάσεις που αφειδώς υπογράψατε, από το υστέρημα και τα χρήματα του ελληνικού λαού, για τα οποία δώσατε όρκους τιμής και προστασίας;».

Απαιτούσε:«Οφείλει μια εξήγηση ο κ.Τσοχατζόπουλος,όπως οφείλει και το κόμμα του, που τόσα χρόνια τον εμπιστεύτηκε. Οφείλουν εξήγηση οι ηγήτορες του εκσυγχρονισμού,ο κ. Σημίτης και τόσοι άλλοι, που δημιούργησαν συνθήκες λεηλασίας του πλούτου της χώρας και τώρα σιωπούν αναπαυόμενοι».

2. Σήμερα«το πανελλήνιο» δεν δικαιούται να ρωτήσει;

Ο κ.Τσοχαζόπουλος, «το κόμμα του», «οι ηγήτορες του εκσυγχρονισμού»,«οκ.Σημίτης», οι «τόσοι άλλοι» «σύντροφοι»του κ.Τσοχατζόπουλου(μεταξύ των οποίων και εκείνοι που σήμερα «θλίβονται»,«εκπλήσσονται», «παθαίνουν σοκ» ή «εξοργίζονται»με τον κ.Μαντέλη) δεν αισθάνθηκαν ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια,την υποχρέωση προς τον ελληνικό λαό να δώσουν τις εξηγήσεις που όφειλαν;

Αν δεν τις έδωσαν, γιατί η «Κ» δεν επανήλθε;

Πώς εξηγείται η επί τόσα χρόνια σιωπή των ΜΜΕ (με τους γνωστούς αμείλικτους«εισαγγελείς»των τηλεοπτικών παραθύρων και των δημοσιογραφικών σελίδων) μπροστά σε τέτοια φοβερά ερωτήματα;

3. Και ένα ερώτημα για τους γνώστες της πολιτικής/δημοσιογραφικής ζωής στις προηγμένες χώρες: Θα μπορούσε,σε οποιαδήποτε από τις χώρες αυτές,ένα τέτοιο κείμενο,υπογραφόμενο από μια εφημερίδα της εγκυρότητας της «Κ», να μην έχει καμία συνέχεια;