Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Βάψιμο αυγών με παραδοσιακό τρόπο στην πλατεία Κατερίνης

Βάψιμο αυγών με παραδοσιακό τρόπο στην πλατεία Κατερίνης

  • με τη συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και εθελοντριών κυριών
  • Μ. Παρασκευή & Μ. Σάββατο: πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές με την προσκόμιση αποδείξεων

Με άρωμα παράδοσης συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Πάσχα στον Τόπο μας», τη Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου, στην Κατερίνη, όπου η Ένωση Ποντίων Πιερίας και εθελόντριες κυρίες έδειξαν στο κοινό το βάψιμο των αυγών με παραδοσιακούς τρόπους.
Παράλληλα, στον κεντρικό πεζόδρομο ακούγονταν εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας. Η εκδήλωση ήταν μια συνεργασία του Επιμελητηρίου Πιερίας, της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δ. Κατερίνης.

Το βάψιμο των αυγών είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πασχαλινή παράδοση και η προετοιμασία τους γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη. Οι κυρίες της Ένωσης Ποντίων Πιερίας καθώς και οι εθελόντριες προσέλκυσαν την προσοχή των πολιτών χρησιμοποιώντας έξυπνους τρόπους για τη βαφή καλαίσθητων και πρωτότυπων αυγών. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας κλωστές κεντήματος, φύλλα κρεμμυδιών, ρίζες φυτών και φύλλα λουλουδιών έδειξαν παραδοσιακές τεχνικές βαφής των πασχαλινών αυγών. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Σταματία Βελώνη, η Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του ΕΒΕ Χάϊδω Παπαχατζή, τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕ Ελένη Ηλιάδου και Χρήστος Νάνος, η εκπρόσωπος του Δήμου Πιπίτσα Μακρίδου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Ζαΐρα Λαζαρίδου και η Υπεύθυνη καινοτόμων δράσεων της Δ/θμιας εκπαίδευσης Πιερίας Μυράντα Παππά.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα την εταιρεία «Αυγά – Κοτόπουλα ΞΥΔΟΥΣ» για την προσφορά των αυγών, το κατάστημα του Αλέκου Σιδηρόπουλου για την προσφορά των κλωστών κεντήματος και τον κ. Αναγνώστου για τη διάθεση των περιπτέρων.

Μ. Παρασκευή & Μ. Σάββατο: πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές με την προσκόμιση αποδείξεων

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ», τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, σ’ όλους τους Δήμους της Πιερίας, θα μοιραστούν δωρεάν πασχαλινά δώρα στους καταναλωτές, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η προσκόμιση απόδειξης (αξίας άνω των 15 ευρώ) από τις τοπικές αγορές. Το πασχαλινό δώρο είναι μια επιβράβευση των καταναλωτών για την επιλογή τους να στηρίξουν τους επαγγελματίες του τόπου τους. Η επίδοση των δώρων θα γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Οι δράσεις που υλοποιούνται σ’ όλη την Πιερία συνδιοργανώνονται από το Επιμελητήριο Πιερίας, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, το Δήμο Δίου – Ολύμπου και το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.