Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Αν θέλουμε να μην μας κυβερνά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οφείλουμε να συνεργαστούμε ως Αριστερά


υποψήφιου βουλευτή Πιερίας του

ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου

Σύντροφε Α. Ρ. (μάλλον ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ;) θα μπορούσε ο καθένας μας να βρει πολλά που χωρίζουν τα διάφορα τμήματα της Αριστεράς στον διάβα των χρόνων.

Και εγώ προερχόμενος από το ΚΚΕ μέχρι την ίδρυση του ΣΥΝ και μάλιστα στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Δυτική Αθήνα, θα είχα πολλά.

Όμως οι πολίτες, ο Ελληνικός λαός,βιώνοντας την μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη τα τελευταία χρόνια, την οικονομική κρίση, την διάλυση του δημοσίου τομέα και της κοινωνικής πρόνοιας,την παράδοση της πατρίδας μας στους ξένους, και βλέποντας τον ουρανό να πέφτει στο κεφάλι τους, δεν ζητάν από την Αριστερά την καταγραφή όσων την χωρίζουν,την τραυματική μας εμπειρία στους παράλληλους αγώνες για κοινά αιτήματα, δεν θέλουν να παίξουν τον ρόλο του διαιτητή στις αριστερές μας κόντρες

Ζητάνε προτάσεις, ζητάνε λύσεις,ζητάνε συνεργασία.

Βλέπουν τις δήθεν κόντρες και διαφωνίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που από τη μια συγκυβερνούν παίρνοντας σκληρά μέτρα και έχοντας προαποφασίσει και τα σκληρότερα για αργότερα μετά τις εκλογές, και από την άλλη επιτίθενται σαν το κοκόρια το ένα στο άλλο ζητώντας ο μεν την αυτοδυναμία της Ν.Δ. ο δε την αυτοδυναμία της Ελλάδας!

Στην ουσία όμως επιδιώκουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους για να κυβερνήσουν από κοινού αφήνοντας την πρωθυπουργία στο πρώτο κόμμα. Και συμπαραστάτες σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν τα ΜΜΕ, το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και τον ξένο παράγοντα Τρόικα, ΔΝΤ και όλο το κακό συναπάντημα.

Οι πολίτες λοιπόν ζητάνε μια απάντηση σε αυτό τον κίνδυνο της νέας συγκυβέρνησης. Με αγωνία προσβλέπουν στον άλλο πόλο, στην Αριστεράς, ζητώντας λύσεις, ζητώντας από αυτές μια κυβερνητική πρόταση. Γιατί κακά τα ψέματα. Η πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη σήμερα από μια ισχυρή αντιπολίτευση του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή και των δύο μαζί.

Γιατί οι άλλοι θα κυβερνάν και η Αριστερά θα διαμαρτύρεται.Αυτοί θα περνά μέτρα λιτότητας και ξεπουλήματος και εμείς θα είμαστε στους δρόμους. Και θα συνεχίζεται το γαϊτανάκι, μέχρι πότε άραγε;

Σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη και οι πολίτες το ζητάνε, για μια άλλη πολιτική, μια άλλη κυβέρνηση, μια άλλη πορεία των πολιτικών πραγμάτων, δείχνοντας διατεθειμένοι να στραφούν Αριστερά, σε όλες τις εκφάνσεις της. Αυτή η δυναμική φαίνεται στους αγώνες, φαίνεται στις δημοσκοπήσεις και στις διαθέσεις του κόσμου.

Είναι σοβαρό ενδεχόμενο και οφείλουμε να το κάνουμε αναπότρεπτο να μην μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακόμα και με την βοήθεια διάσπαρτων προθύμων.

Και αν γίνει αυτό, υποχρεωτικά η εντολή προς σχηματισμό κυβέρνησης θα έρθει σε ένα από τα κόμματα της Αριστεράς; Ποιο κομμάτι της είναι αυτό που θα αρνηθεί την ιστορική ευθύνη να αναζητήσει την δυνατότητα συνεργασίας της Αριστεράς για να κυβερνήσει τη χώρα;

Ποιο κομμάτι της θα είναι αυτό που θα τολμήσει να αρνηθεί την εντολή ή χειρότερα θα αναζητήσει τη συνεργασία στις φτερούγες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Υπάρχουν ψηφοφόροι της Αριστεράς για να μην μιλήσουμε για μέλη και στελέχη που θα στείλουν την μπάλα στην εξέδρα, αρνούμενοι την αναζήτηση συνεργασίας της Αριστεράς, αρνούμενοι την δυνατότητα κυβέρνηση της Αριστεράς;

Και εδώ δεν χωράνε αμφισβητήσεις του στυλ δεν θα μας επιτρέψει να κυβερνήσουμε το αστικό κράτος. Γιατί στον πολιτικό μας αγώνα διεκδικούμε όλα τα δικαιώματα που μας δίνει το Σύνταγμα,δίνουμε ανυποχώρητο αγώνα για αυτά για δεν υποχωρούμε γιατί δήθεν δεν θα μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε τη λαϊκή εντολή.

Γι αυτό σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι, όλη η Αριστερά, χρειάζεται ο λαός να είναι σε ετοιμότητα απέναντι στον ταξικό εχθρό απέναντι σε κάθε προσπάθεια να υπονομευθεί η λαϊκή εντολή. Και αυτό πρέπει να είναι καθαρό από τώρα, πριν τις εκλογές, και από όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς. Όχι κατηγορώντας ο μεν τον δε,όχι υποβλέποντας ο ένας τον άλλο, όχι διαγκωνιζόμενοι για την μεταξύ μας πρωτιά, γιατί έτσι διυλίζοντας τον κώνωπα καταπίνουμε την κάμηλο.

Έχουμε χρέος να δώσουμε ελπίδες στον Ελληνικό λαό, έχουμε υποχρέωση να αναζητήσουμε την συνεργασία της Αριστεράς ( δεν μιλάμε για την ένωσή της), να κάνουμε πραγματικότητα μια αριστερή κυβέρνησή στην πατρίδα μας.

Να δώσουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι με συνεχή αγώνα μπορούμε να βγούμε από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους, ανοίγοντας νέους δρόμους μαζί με το λαό για μια σοσιαλιστική προοπτική της πατρίδας μας.